Blog

Hallo allemaal,

 

Wat fijn dat de vakantie weer voorbij is, goed uitgerust en vol nieuwe ideeen weer aan de slag vandaag. Vanmorgen volop mooie stukjes en toeven gemaakt voor de verkoop, en vanmiddag samen met stagaire Aljantine een gezellig ritje naar de groothandel gehad. En daar weer de mooiste bloemen en planten voor u uitgezocht.

 

Vanaf deze week zijn we ook op woensdagochtend, open dus morgen om 9 uur staan we weer voor u klaar. 

 

 

En we hebben een nieuwtje dat, waar we ooit mee begonnen gaan we weer oppakken namelijk het geven van workshops. Het is altijd gezellig en inspirerend geweest om workshops te geven, maar met 2 kleine meisjes en een vaste baan ging dat niet meer. Nu ik helemaal zelfstandig ben en de meisjes ook wat meer zelf kunnen wordt het tijd om dit weer op te pakken.

 

De eerste Workshop staat gepland op Woensdagavond 26 September, We maken die avond een mooie grote hangtoef met materialen die gemakkelijk indrogen, zoals eucalyptus, pistache en olijf etc. Dadeltakken en jute maken het geheel af. Later deze week volgt er meer info. Opgeven mag natuurlijk al ;)

 

De dadeltakken liggen ook alweer in de winkel en deze tijd van het jaar zijn er ook weer volop van die mooie rozebottel takken verkrijgbaar. 

 

Voor de vakantie heb ik nog een aantal leuke interieur projecten mogen afronden, en momenteel ben ik bezig met een opleiding sketchup (3d tekenen op de computer), zodat ik toekomstige interieurplannen nog wat mooier kan precenteren.

 

weer heel wat nieuwtjes van deze kant. ik heb weer er weer zin in ik hoop jullie ook!

 

Liefs, Hinke 

Nog een paar weekjes dan is het vakantie voor de meesten van ons. sommige hebben zelfs de vakantie er alweer op zitten, of staan op het punt om te vertrekken. Dat betekend een rustige periode in de bloemenwinkel... zou je denken. tot nu toe gaat die regel nog niet op. Er is veel drukte bij Moai mei blommen. In de winkel maar ook met bruidsbloemwerk, rouwbloemwerk en interieuropdrachten. Het doet me erg goed dat het met interieuropdrachten ook steeds drukker wordt. Afgelopen week had ik een paar leuke opdrachten in Ternaard en Raard en ook voor de komende tijd staan er nog een aantal opdrachten op de planning. 

 

Een aantal weken geleden mocht ik bijv. een mooie opdracht doen voor de Freerk Kamma de witte Papoea terug in Wierum dagen. Op zijn graf moest een mooi bloemstuk komen. Het Liefst een boot en gemaakt van plantaardig materiaal wat ze daar in Papoea Nieuw guinea gemaakt hebben.  In het stuk heb ik tropische bloemen en planten verwerkt en tussen de takken huislook en schelpen. Op de foto het resultaat. Erg bijzonder om hieraan mee te mogen werken. 

 

Afgelopen maandag heb ik mijn laatste werkdag gehad bij Hofshoecke in Hallum. Met een lach en een traan heb ik afscheid genomen van een hele mooie tijd. Ik ben Marco en Fetsje erg dankbaar dat ik mijn winkel hebben kunnen laten groeien naast mijn vaste baan. Maar nu is het tijd om door te gaan en helemaal zelfstandig te worden. Afgelopen Dinsdag hebben we een rouwlintenprinter aangeschaft. Deze was er nog niet omdat ik deze in Hallum kon drukken,  Ik ben er erg blij mee. Er is veel mogelijk met rouwlint bijv. verschillende afbeeldingen, hondenpootjes Kruisjes, sterretjes, Maar ook logo's kunnen voortaan op het lint gedrukt worden. 

 

Tot aan de vakantie zijn er veel verschillende aanbiedingen. Vooral de kamerplanten gaan in de opruiming en de eenlingen die in de winkel staan zullen voor een klein prijsje worden aangeboden. In de Bouwvak zijn we dan 3 weken gesloten (van maandag 6 Augustus tot en met zaterdag 25 aug.) Gelijk na de vakantie staat er een inkoopdag op de planning op de grootste inkoopbeurs van Nederland op bloemisterij gebied. En na de vakantie zijn we voortaan ook op Woensdagochtend van 9 tot half 12 open. 

Fijne vakantie voor die nu al vakantie hebben en voor alle anderen nog even doorzetten...en dan ook met de beentjes omhoog. 

 

tot de volgende blog

Veel liefs Hinke 

 

Hallo Lieve bloglezers

 

Het is alweer 2 weken na Moederdag. En al 2 weken loop ik met het idee om een blog te schrijven over de Moederdag drukte. Maar de drukte is er dus ook nog na de Moederdag…

 

Voor bloemisten is de week (weken) voor Moederdag altijd druk, het voelt druk, want er is spanning. Spanning om wat voor weer het wordt, om wat er ingekocht moet worden en wat er voorbereid kan worden. Er wordt nog even gekeken naar de cijfers van vorig jaar. Hoeveel is er toen ingekocht en hoeveel verkocht. En dan de laatste dagen voor de zaterdag dat alle verkocht moet gaan worden…. Den ik van moet ik nog wat meer, of raak ik dit allemaal wel kwijt. Heel veel spanning kan ik je vertellen. En wel goede spanning, ondernemersspanning.

 

Op de dag zelf vroeg op natuurlijk. Gelijk los met het klaarzetten van alle bestellingen dan zijn die bloemen er maar vast uit. Wat boeketten vooruit maken (die dan eerst achter staan en als er leegte dreigt in de winkel dan erbij worden gezet) Half 9 beginnen met buiten zetten. Er is zoveel buitenspul dat het ook echt een halfuur duurt. En om 9 uur gelijk de eerste klanten. En dan gaat het los, van 9 tot 12 niet meer uit de winkel geweest. Tussen 12 en 1 even kunnen eten en van 1 tot 4 weer full time winkelwerk, GE-WEL-DIG! Na sluiting nog een ronde Boeketten bezorgen en daarna alle troep weer opruimen. Wat een dag. Wat was het druk, wat fijn dat zoveel mensen de weg naar mijn winkel weten. Heel erg bedankt!

 

En na de Moederdag drukte moet alles binnenshuis weer op regel worden gebracht je snapt wel dat er in zo’n week weinig gebeurt in het huishouden. Gelukkig had mijn man een lang weekend zodat alles in huis gewoon door kon gaan. In de afgelopen 2 weken zijn er weer heel wat aanstaande bruidsparen die hun gesprek hebben gehad voor hun bruidswerk, en ook komen er weer aanvragen voor interieuropdrachten binnen. De drukte zet dus door! En omdat het steeds zo druk is heb ik ervoor gekozen om mijn vaste baan op maandag en dinsdag bij Hofshoecke (bloemenwinkel) in Hallum op te zeggen. Ik ga dus volledig zelfstandig worden. Nog een kleine 2 maand werk ik voor de baas tot ongeveer aan de zomervakantie.

 

In de zomervakantie staat er weer een kleine winkelverbouwing gepland, voorafgaand zal er weer een grote uitverkoop van binnen en buitenplanten zijn, daarover later meer. En Na de zomervakantie worden de openingstijden nog ietsje uitgebreid. Op maandag en dinsdag zal er dan meer tijd zijn voor mij om interieuropdrachten uit te voeren maar vooral om er voor de kinderen te zijn en het huishouden te doen…

 

Kortom het voelt als weer een stap verder, weer een stap groter, en het voelt goed!

Hallo liever lezers

 

Vandaag weer een nieuwe blog uit de bloemenwinkel. Er is weer genoeg om over te schrijven. Over 2 weken is het moederdag, 13 Mei. Dus voor mij nog 2 weken om de winkel op en top voor elkaar te brengen voor een aantal drukke dagen. Alles wat ik kan voorbereiden doe ik de komende 2 weken. Het aanbod buitengoed wordt steeds groter op de veiling, dus de afgelopen weken is er aardig wat hiervan binnengekomen. Dit wordt allemaal verwerkt in mooie potten en manden. In de laatste week voor moederdag worden er meer (3 keer zoveel) snijbloemen ingekocht, voor mij echt een feestje al die mooie bloemen en een supervolle stelling.

 

Een aantal weken geleden kreeg ik een bijzondere vraag van een gezin welke net hun vader had verloren. De dochter en moeder wilden graag zelf samen met mij het rouwbloemstuk maken. Ik kreeg van hen door welke bloemen ze graag in het stuk wilden hebben, en met een auto vol bloemen ben ik een avond bij hen thuis wezen bloemschikken. De kleinkinderen waren er ook bij en ook zij hebben allemaal een mooie bloem in het stuk gestoken. Zo werd het een stuk van hen allemaal en wat ik heel bijzonder vond is dat het een welkome afleiding leek in een periode van intens verdriet. Het is enorm dankbaar deze manier van werken,  het zelf maken van rouwbloemwerk onder mijn begleiding zal ook iets zijn wat voortaan tot de mogelijkheden zal behoren.

 

De aanvragen voor Bruidsbloemwerk beginnen ook binnen te stromen, nog even dan barst ook dat seizoen weer los. ik kan er zo van genieten al die mooie bruidsboeketten en bloemstukken, helemaal in stijl en wens van het bruidspaar. Voor de bruidswerk besprekingen vraag ik altijd naar foto's van het bruidspaar in de jurk en het pak. Deze blijven natuurlijk bij mij geheim ze komen niet bij de bespreking te liggen. En een stukje stof van de jurk, en eventueel een foto van de trouwauto. Met dit als gegeven gaan we de bespreking in en kunnen de bloemen helemaal in stijl de juiste toevoeging zijn aan een prachtige dag.

 

 Zo alle uitersten in bloemwerk zijn weer beschreven. Er is nog genoeg om over te schrijven maar dit houden we maar even voor de volgende blog.... na de moederdag, want het is de komende weken druk genoeg.

 

Liefs, Hinke

Weet je dat de lente komt?

 

Je voelt het, je ruikt het, je ziet het, de lente komt... 

De lente is op dit moment weer mijn favoriet. net zoals dat alle andere seizoenen favoriet zijn als ze er weer bijna aankomen.... Maar nu de lente omdat lentebloemen weer volop verkrijgbaar zijn zoals, seringen, ranonkels, tulpen, sneeuwbal. En omdat de voorraad buitenplantjes weer steeds groter wordt... ik moet mij echt inhouden bij het inkopen er is zoveel moois voor buiten. Deze week zijn er weer bloesemboompjes, eucalyptusplantjes, lavendel, salixboompjes, bolbuxus (en nog veel meer) binnen gekomen.

 

En als het voorjaar weer daar is is het toch weer heerlijk om de winkel weer eens flink op zijn kop te zetten. zo heb ik vandaag een bloesemboom gemaakt in het midden van de winkel. En hebben er weer een aantal potterie series een nieuwe plek gekregen. 

 

De afgelopen weken is de winkel flink aangevuld met mooie nieuwe spullen. Zoals de tuinposters en buitenkussens van Zoedt. Want als de tuin weer voorjaars-klaar is gemaakt moet er naast mooie planten ook mooie styling worden aangebracht. Ook zijn er kado artikelen van het merk Hebbes & Dankjewel binnengekomen. De verschillende theezakjes en vierseizoenen thee zijn leuk om te geven in cobinatie met een mooie plant of boeket. 

 

Ook nieuw op de plank zijn de vrolijk gekleurde flessen van il miogusto, dat is natuurlijk de topper om mee te nemen met een verjaardag natuurlijk ook in combinatie met een boeket of we maken de fles mooi voor u op, wel op bestelling (dat u het even weet)

 

 

Kortom laat de lente maar komen!! wij hebben er zin in!