Blog

Op naar de Kerst,

Hallo Allemaal,

 

Eventjes een paar tellen over, dus tijd voor een nieuwe blog. Het is half November en we zijn druk met de voorbereidingen voor kerst. Er worden natuurlijk alvast inkopen gedaan voor de workshops, en de winkel wordt helemaal in Kerstsfeer omgetoverd. Dit is altijd een heel karwei, want alles komt van zijn plek en wordt opnieuw ingericht. Met het weer wat nu echt omgeslagen is en het feit dat het alweer vroeg donker wordt savonds maakt dat we zin hebben in lichtjes en gezelligheid, Kortom KERST.

 

Als bloemist heb je al vroeg met de kerst te maken. Inkopen voor de kerst zijn namelijk al in Augustus of nog eerder en dan is het buiten vaak nog heel zomers. Toch als je eenmaal de smaak te pakken heb zit je al snel in het sfeertje. Dat is dan ook zo met het inrichten. Eigenlijk voelt het nog wat vroeg, toch als ik er dan eenmaal mee begin is de winkel ook zo in kerstsferen. Thuis in huis is het altijd wel echt eerst sinterklaas en dan volop kerst, zoals de meesten dat doen, Stiekum vindt ik het dan wel erg leuk dat ik me in de winkel al lekker kan uitleven.

 

Er zijn voor deze week weer prachtige bloemen ingekocht. En ook de mooie witte asparagus takken staan weer in de bloemenopstelling. Ook op de veiling zijn alweer volop kerstproducten verkrijgbaar, die zult u ook steeds meer in de winkel vinden. En voor de creatievelingen onder ons, er zal binnenkort ook los bloemschikmateriaal verkrijgbaar zijn, zodat u zelf de mooiste kerstcreaties kunnen maken, denk aan steekschuim, kerstgroen, eucalyptus, etc. etc. Vraag er gerust naar.

 

Vanmorgen heb ik een netwerkbijeenkomst bezocht in het crematorium in Dokkum. Deze was speciaal voor ondernemers in de uitvaartbranche, altijd leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en te kijken of we wat voor elkaar kunnen betekenen. Ontzettend leuke gespreken gehad en een rondleiding door het gebouw. Ik hoop dat er weer mooie samenwerkingen door gaan ontstaan. 

 

Verder is het elke week drukker in de winkel, er loopt nog 1 interieurproject en voor de kerst worden er geen nieuwe intakes gedaan. Een afspraak maken voor Januari kan natuurlijk wel alvast. 

tot zover deze blog. Ik hoop je gauw in mijn kerstwinkel te zien,

Groetjes Hinke.

 

PS, Je zal m vast al gezien hebben, maar op de foto het voorbeeld voor de kerstworkshops.