Blog

Weer een stap verder!

 

Hallo Lieve bloglezers

 

Het is alweer 2 weken na Moederdag. En al 2 weken loop ik met het idee om een blog te schrijven over de Moederdag drukte. Maar de drukte is er dus ook nog na de Moederdag…

 

Voor bloemisten is de week (weken) voor Moederdag altijd druk, het voelt druk, want er is spanning. Spanning om wat voor weer het wordt, om wat er ingekocht moet worden en wat er voorbereid kan worden. Er wordt nog even gekeken naar de cijfers van vorig jaar. Hoeveel is er toen ingekocht en hoeveel verkocht. En dan de laatste dagen voor de zaterdag dat alle verkocht moet gaan worden…. Den ik van moet ik nog wat meer, of raak ik dit allemaal wel kwijt. Heel veel spanning kan ik je vertellen. En wel goede spanning, ondernemersspanning.

 

Op de dag zelf vroeg op natuurlijk. Gelijk los met het klaarzetten van alle bestellingen dan zijn die bloemen er maar vast uit. Wat boeketten vooruit maken (die dan eerst achter staan en als er leegte dreigt in de winkel dan erbij worden gezet) Half 9 beginnen met buiten zetten. Er is zoveel buitenspul dat het ook echt een halfuur duurt. En om 9 uur gelijk de eerste klanten. En dan gaat het los, van 9 tot 12 niet meer uit de winkel geweest. Tussen 12 en 1 even kunnen eten en van 1 tot 4 weer full time winkelwerk, GE-WEL-DIG! Na sluiting nog een ronde Boeketten bezorgen en daarna alle troep weer opruimen. Wat een dag. Wat was het druk, wat fijn dat zoveel mensen de weg naar mijn winkel weten. Heel erg bedankt!

 

En na de Moederdag drukte moet alles binnenshuis weer op regel worden gebracht je snapt wel dat er in zo’n week weinig gebeurt in het huishouden. Gelukkig had mijn man een lang weekend zodat alles in huis gewoon door kon gaan. In de afgelopen 2 weken zijn er weer heel wat aanstaande bruidsparen die hun gesprek hebben gehad voor hun bruidswerk, en ook komen er weer aanvragen voor interieuropdrachten binnen. De drukte zet dus door! En omdat het steeds zo druk is heb ik ervoor gekozen om mijn vaste baan op maandag en dinsdag bij Hofshoecke (bloemenwinkel) in Hallum op te zeggen. Ik ga dus volledig zelfstandig worden. Nog een kleine 2 maand werk ik voor de baas tot ongeveer aan de zomervakantie.

 

In de zomervakantie staat er weer een kleine winkelverbouwing gepland, voorafgaand zal er weer een grote uitverkoop van binnen en buitenplanten zijn, daarover later meer. En Na de zomervakantie worden de openingstijden nog ietsje uitgebreid. Op maandag en dinsdag zal er dan meer tijd zijn voor mij om interieuropdrachten uit te voeren maar vooral om er voor de kinderen te zijn en het huishouden te doen…

 

Kortom het voelt als weer een stap verder, weer een stap groter, en het voelt goed!