Blog

Moederdag en meer

Hallo liever lezers

 

Vandaag weer een nieuwe blog uit de bloemenwinkel. Er is weer genoeg om over te schrijven. Over 2 weken is het moederdag, 13 Mei. Dus voor mij nog 2 weken om de winkel op en top voor elkaar te brengen voor een aantal drukke dagen. Alles wat ik kan voorbereiden doe ik de komende 2 weken. Het aanbod buitengoed wordt steeds groter op de veiling, dus de afgelopen weken is er aardig wat hiervan binnengekomen. Dit wordt allemaal verwerkt in mooie potten en manden. In de laatste week voor moederdag worden er meer (3 keer zoveel) snijbloemen ingekocht, voor mij echt een feestje al die mooie bloemen en een supervolle stelling.

 

Een aantal weken geleden kreeg ik een bijzondere vraag van een gezin welke net hun vader had verloren. De dochter en moeder wilden graag zelf samen met mij het rouwbloemstuk maken. Ik kreeg van hen door welke bloemen ze graag in het stuk wilden hebben, en met een auto vol bloemen ben ik een avond bij hen thuis wezen bloemschikken. De kleinkinderen waren er ook bij en ook zij hebben allemaal een mooie bloem in het stuk gestoken. Zo werd het een stuk van hen allemaal en wat ik heel bijzonder vond is dat het een welkome afleiding leek in een periode van intens verdriet. Het is enorm dankbaar deze manier van werken,  het zelf maken van rouwbloemwerk onder mijn begleiding zal ook iets zijn wat voortaan tot de mogelijkheden zal behoren.

 

De aanvragen voor Bruidsbloemwerk beginnen ook binnen te stromen, nog even dan barst ook dat seizoen weer los. ik kan er zo van genieten al die mooie bruidsboeketten en bloemstukken, helemaal in stijl en wens van het bruidspaar. Voor de bruidswerk besprekingen vraag ik altijd naar foto's van het bruidspaar in de jurk en het pak. Deze blijven natuurlijk bij mij geheim ze komen niet bij de bespreking te liggen. En een stukje stof van de jurk, en eventueel een foto van de trouwauto. Met dit als gegeven gaan we de bespreking in en kunnen de bloemen helemaal in stijl de juiste toevoeging zijn aan een prachtige dag.

 

 Zo alle uitersten in bloemwerk zijn weer beschreven. Er is nog genoeg om over te schrijven maar dit houden we maar even voor de volgende blog.... na de moederdag, want het is de komende weken druk genoeg.

 

Liefs, Hinke