Blog

even bijkletsen...

Hallo Alemaal,

Tijd voor de eerste blog van dit nieuwe jaar,.. Het is al bijna Februari en de datum van de laatste blog is echt alweer een poosje geleden.. Dit geeft wel aan dat het erg druk is bij Moai mei blommen. Op 25 November had ik mijn theorie examen in Utrecht. Samen met mijn klasgenootjes mochten we onze kennis op papier testen. De druk lag hoog want, echt veel tijd om te leren voor dit examen was er niet. We waren namelijk ook al met de voorbereidingen van het mondeling examen begonnen. Nadat we allemaal ( samen met nog zo'n 70 dames) het examen hadden gemaakt, konden we niets anders dan wachten op de uitslag. 

 

Op woensdag 13 December was tijd voor het mondelinge examen. In de zes weken voorafgaand aan deze datum had ik keihard gewerkt aan 2 interieurplannen. 1 plan met vaste gegevens waar we ons aan moesten houden, en het tweede plan (in hetzelfde huis) waar we zelf alles mochten invullen. Het heeft enorm veel tijd gekost om deze plannen te maken. In de laatste 5 lessen op de interieuracademie werden we hierin begeleid door onze docent. En we konden onderling Materiaalstaaltjes ruilen en ivan erlkaar ideeën op doen.

Het examen was in Ede. Dus s'ochtends vroeg vertrokken, mooi optijd aangekomen, alles goed kunnen neerzetten, en dan is het wachten totdat je aan de beurt bent. Super spannend natuurlijk. De examinators riepen mij op, en na de kennismaking vertelden ze mij dat ik voor elk plan 10 minuten had om het mondeling toe te lichten. Ik had bij elk plan 11 A3 platen waarop alle onderdelen van het plan waren uitgewerkt. Het werdt een prettig gesprek met de beide dames, 1 was ook interieurstyliste en de ander was binnenhuisarchitecte. Uiteindelijk was er zelfs tijd te kort. Na 25 minuten mocht ik op de gang wachten op de uitslag. Inmiddels was er een klasgenootje gearriveerd welke die dag ook examen had, genoeg te kletsen, en ik mocht vrij snel weer naar binnen om de uitslag te horen. Gelijk werd ik gefeliciteerd want ik was voor dit onderdeel geslaagd. Ontzettend blij natuurlijk. Na nog wat positieve feedback mocht ik de spullen opruimen, mijn klasgenootje succes gewenst en kon ik weer huiswaarts keren.... 

 

Na deze beide examens was het nog 6 weken wachten op de uiteindelijke uitslag die met de post zou komen. Je kan begrijpen dat ik elke keer als ik de postbode zag lopen als een speer naar de brievenbus vloog ... 2 weken geleden kwam de verlossende brief. Ik was geslaagd met allemaal zevens. Heel tevreden en super blij dat snap je wel natuurlijk.

 

Om dit nieuws te vieren en als kadootje voor mijzelf voor het  harden werken. Vond ik het tijd voor een nieuw logo. Jebo Design, zij ontwerpt de prachtige wenskaarten die in de winkel te koop zijn, heb ik gevraagd of zij het logo wilde ontwerpen. En dat wilde ze wel. Gelukkig heeft ze veel geduld met me gehad.. alles werd goed onder de loep genomen. Een aantal dingen had ik al bedacht voor het nieuwe logo, de bloesemtak moest erin terug komen en er moest een huis in verwerkt worden, deze verwijsd naar de interieurstyling. Ze heeft er een schitterend logo van gemaakt. Het oude logo zal in de de loop van de tijd vervangen worden door het nieuwe logo. De vlaggen, kadobonnen, stickers, etc. etc. 

 

Iedereen bedankt voor de felicitaties en kaartjes en kadootjes. Ontzettend lief. Ik ben erg benieuwd wat deze nieuwe stap gaat brengen, vorige week al mijn eeste "echte" kleuradvies mogen doen voor een prachtig oud pand in Dokkum. Ontzettend benieuwd naar het resultaat. als het klaar is zullen daar vast foto's van online komen. En doe je al mee aan de facebook actie, Win een mini make-over, wat dat precies inhoud lees je hier: http://www.moai-meiblommen.nl/115877125.

Of kies voor een kadobon van € 35,- te besteden in de winkel als je wint. Doe snel mee, op 1 februari wordt via een lotingsysteem de winnaar bekend gemaakt. 

 

Tot de volgende blog. Lacht