Blog

op naar de kerst....

Hallo lieve bloglezers

 

Beetje vreemde tekst nu al op naar de kerst... maar dat is waar ik met mijn bloemenwinkel alweer druk mee bezig ben. Begrijp me goed de herfst is wel echt mijn favoriete periode van het jaar. Ik ben in de herfst jarig. ik vind het geweldig om met de kids in het bos kastanjes en eikeltjes te zoeken, en in de hefst zijn er de meest prachtige materialen om mee te werken.

Maar om de bloemenwinkel goed te laten draaien denk ik al vroeg in het jaar aan de kerst. Deze tijd (de weken voor de kerst) zijn toch de drukste weken van het jaar. Welke stijlen laat ik in de winkel zien en hoe kleed ik de winkel mooi aan in kerst sfeer. De winkel is niet enorm groot dus ik kan niet alles en moet keuzes maken in kerstversiering die bij de sfeer van de winkel past. ik vind het geweldig om uit te zoeken. En nog leuker is het als het dan ook aanslaat.

Vlak voor de kerst staat eerst nog een ander belangrijk moment op de agenda. Het examen van de opleiding die ik momenteel volg. De opleiding tot interieurstylist. Deze opleiding is nu al een mooie aanvulling op de winkel. ik kan klanten beter adviseren over kleuren en potterie. En het werkt inspirerend in mijn bloemwerk en inkoop (bijvoorbeeld bepaalde planten of potterie series) het examen is opgedeeld in 2 examens een theorie examen en een praktijk examen. Vooraf zal er in de laatste lessen worden gewerkt aan het praktijk examen. Na het behalen van het diploma zal ik dus ook in te huren zijn voor interieurplannen.

Deze week heb ik (waarschijnlijk) de laaste bruidswerkopdracht van dit jaar. Het blijft toch elke weer geweldig om deel te mogen zijn van zo'n belangrijke dag. De bloemen zijn besteld en komen morgen binnen, morgen overdag wordt het meeste gemaakt, en klaargezet op water. En vrijdagochtend wordt al het bloemwerk afwgewerkt. Meestal snel nog even op de foto gezet en dan kan het worden opgehaald. vaak afhankelijk van hoelaat de bruidegom bij de bruid op de stoep moet staan. Dit kan dus ook betekenen dat ik vroeg uit bed moet om alles optijd af te krijgen. En ondertussen de kids klaarmaken voor school ;).

Jullie lezen het weer genoeg om druk mee te zijn, om inspiratie uit te halen en van te leren.

tot de volgende blog