Blog

Tekst

hallo allemaal,

 

tijd voor een nieuwe blog. weer zoveel beleefd dus ook weer zoveel te vertellen.

volgende week begin ik aan een nieuwe opleiding tot interieurstylist. Ik denk dat deze opleiding leuk aansluit op mijn werk. zo kan ik klanten nog beter adviseren bij de keuze van hun potterie en planten. en ook hoop ik hier veel inspiratie uit te halen. mijn doel is om (na) de opleiding bij klanten thuis te helpen met de inrichting, daarbij advies kan geven over kleuren en materialen en kan laten zien wat kamerplanten doen in het interieur.

 

 

voor dit weekend ook een mooie opdracht mogen verzorgen voor het compleet vernieuwde lokaal van de pkn Oosternijkerk (zie foto). Nadat ik een keer was gaan kijken naar hoe het geworden was kon ik het (kunst)bloemwerk hierop aansluiten. Ik heb hierbij gekozen om dichtbij de bestaande kleuren te blijven. De potjes in de grote zaal hebben dezelfde kleur als de tafels en die in de kleine zaal dezelfde betonlook als op de muur. in de kleine zaal heb ik gekozen voor witte zijdebloemen gecombineerd met natuurlijke grijstinten. En in de grote zaal gekozen voor een hele zacht roze zijdebloemen, dit omdat er in de grote zaal geen wit gebruikt was op de muren of kozijnen en dan zouden de stukjes teveel afsteken. Ook mocht ik 2 mooie grote kentia palmen leveren die ook in dezelfde bruine pot staat als de kleine op de tafels. Een mooie opdracht waar ik veel voldoening uit haal, zeker nu er al meerder klanten ook zoiets hebben besteld.

 

Ook heb ik de afgelopen weken veel rouwbloemwerk mogen maken. Dit blijft bij elk bloemstuk ontzettend bijzonder. Het is vaak het laaste wat de familie/vrienden  voor de overledene kunnen regelen/doen. En dat ze mij daarin vertrouwen dat voelt heel speciaal.  Ongeveer een maand geleden mocht ik prachtig bloemstuk maken voor een bijzondere vrouw. Zij kwam regelmatig bij mij in de winkel en had een grote liefde voor bloemen. Vorig jaar zomer bracht ze me een aantal strongen die bij haar uit de tuin kwamen. Ik had ze allemaal gebruikt in bloemstukken op 1 na. Deze heb ik in haar rouwbloemwerk verwerkt. Een stuk met veel symbolische bloemen die samen een bloemnenzee vormden. Heel verdrietig maar ook zo bijzonder. Dit soort dingen vergeet ik niet snel weer.

 

 

Er staan ook weer veel opdrachten te wachten die een veel vrolijkere achtergrond hebben. Het bruidswerk seizoen staat weer in de startblokken en de eerste gesprekken staan alweer gepland. Inmiddels heb ik al van 9 bruidsparen de datum mogen vastleggen. ontzettend leuk ik kijk er enorm naar uit om alle wensen te kunnen verwerken in het bloemwerk en mooi aan te sluiten op het bruidspaar, op de kleding en vaak het kleurthema. Het bruidbloemwerk is en blijft de finishing touch en is onmisbaar om de huwelijksdag perfect te maken.

 

Ik heb er zin in en hou jullie opde hoogte via instagram en facebook van alle prachtige stukken die weer gemaakt gaan worden...