Blog

colchicum

Er is weer zo iets moois binnengekomen deze week daar moet ik echt even over bloggen. Namelijk colchicum! Of wel crocus bollen. Bollen die niet in een potje zitten met potgrond maar los/droog. En als je ze in de winkel ziet liggen denk je misschien oke... wat is dit, maar het is zo ontzettende leuk!

De afbeelding die er bij stond in de webshop beloofd dat het een prachtig plaatje gaat worden een bol waar meerdere crocus bloemetjes uit gaan komen. Ik ben zo benieuwd. De verzorging is heel simpel, net als een hyacint of een narcis leg je deze bol mooi in een schaal. Wat mooie takken erbij of mosbollen. En meer eigenlijk niet. Het heeft wel licht nodig en warmte. En in de bol zit genoeg kracht dat deze vanzelf uitkomt. Wil je het proces wat versnellen zet de bol dan wat dichter bij de kachel. En in het licht.

Net als de cyclaamknol is de crocus ook eigenlijk een knolgewas. Ook de cyclaam is extra bijzonder als je deze als knol op de schaal legt. Prachtig om te zien hoe die kleine bloemetjes en blaadjes zicht vormen tot een plantje. Zo klein als het dat eerst is zo breekbaar en hoe het dan een volledige plant wordt dat vind ik heel bijzonder. De natuur is zo bijzonder en met deze prachtige knollen kan je er van dichtbij van genieten.

Tot de volgende blog.