Blog

Happy 2017

Gelukkig 2017

 

ik heb het even opgezocht, vandaag mag het nog 6 januari (3 koningen) tot vandaag mag je nieuwjaarswensen overbrengen. maar goed als er morgen nog iemand gelukkig nieuwjaar wil wensen dan heb ik daar zeker geen problemen mee. Het schijnt ook dat voor 6 januari de kerstboom het huis uit moet zijn. daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. ik vind het heerlijk als hij weer mag staan (hier gelijk na 5 december) maar het is ook wel weer heel prettig dat hij er weer uit kant. en ook in de winkel is alle kerstdecoratie weer verwijderd en alles is weer schoon en fris. beter kan je het nieuwe jaar niet beginnen.

 

wat in bloemenwinkels eigenlijk ook een beetje traditie is, is dat in het nieuwe jaar gelijk weer de hyacinten en narcissen in de winkels staan. en ook de kersenbloesem en de magnolia takken zijn weer verkrijgbaar. ook zijn er rond deze tijd weer volop kamerplanten verkrijgbaar. want kerstboom eruit kamerplant erin. Groene planten in het interieur zijn echte sfeemakers, een huiskamer is kil en saai zonder groen. een nieuwe trend is de Urban jungle trend. in een hoek van de kamer of op een mooie sidetable een verzameling mooie kamerplanten bij elkaar zetten. een paar hangplanten zoals het chinees lantaarnplantje en senecio rowleyanus. en een paar grote planten en varens, zoals de alocasia en het humata plantje (apenpootje) hij heet apenpootje omdat er behaarde luchtwortels over de rand van het potje groeien, het zijn net apenpootjes. in de etalage van de winkel heb ik een soort Urban jungle gemaakt (zie foto).

Volgende week zijn er weer inkoopdagen voor potterie en decoratie (de Trendz inkoopdagen). ik hoop daar weer veel inspiratie op te doen. en natuurlijk weer mooie nieuwe producten in te kopen.

bedankt voor het lezen en tot de volgende blog.