Blog

Hallo lieve bloglezers

 

Beetje vreemde tekst nu al op naar de kerst... maar dat is waar ik met mijn bloemenwinkel alweer druk mee bezig ben. Begrijp me goed de herfst is wel echt mijn favoriete periode van het jaar. Ik ben in de herfst jarig. ik vind het geweldig om met de kids in het bos kastanjes en eikeltjes te zoeken, en in de hefst zijn er de meest prachtige materialen om mee te werken.

Maar om de bloemenwinkel goed te laten draaien denk ik al vroeg in het jaar aan de kerst. Deze tijd (de weken voor de kerst) zijn toch de drukste weken van het jaar. Welke stijlen laat ik in de winkel zien en hoe kleed ik de winkel mooi aan in kerst sfeer. De winkel is niet enorm groot dus ik kan niet alles en moet keuzes maken in kerstversiering die bij de sfeer van de winkel past. ik vind het geweldig om uit te zoeken. En nog leuker is het als het dan ook aanslaat.

Vlak voor de kerst staat eerst nog een ander belangrijk moment op de agenda. Het examen van de opleiding die ik momenteel volg. De opleiding tot interieurstylist. Deze opleiding is nu al een mooie aanvulling op de winkel. ik kan klanten beter adviseren over kleuren en potterie. En het werkt inspirerend in mijn bloemwerk en inkoop (bijvoorbeeld bepaalde planten of potterie series) het examen is opgedeeld in 2 examens een theorie examen en een praktijk examen. Vooraf zal er in de laatste lessen worden gewerkt aan het praktijk examen. Na het behalen van het diploma zal ik dus ook in te huren zijn voor interieurplannen.

Deze week heb ik (waarschijnlijk) de laaste bruidswerkopdracht van dit jaar. Het blijft toch elke weer geweldig om deel te mogen zijn van zo'n belangrijke dag. De bloemen zijn besteld en komen morgen binnen, morgen overdag wordt het meeste gemaakt, en klaargezet op water. En vrijdagochtend wordt al het bloemwerk afwgewerkt. Meestal snel nog even op de foto gezet en dan kan het worden opgehaald. vaak afhankelijk van hoelaat de bruidegom bij de bruid op de stoep moet staan. Dit kan dus ook betekenen dat ik vroeg uit bed moet om alles optijd af te krijgen. En ondertussen de kids klaarmaken voor school ;).

Jullie lezen het weer genoeg om druk mee te zijn, om inspiratie uit te halen en van te leren.

tot de volgende blog

hallo allemaal,

 

tijd voor een nieuwe blog. weer zoveel beleefd dus ook weer zoveel te vertellen.

volgende week begin ik aan een nieuwe opleiding tot interieurstylist. Ik denk dat deze opleiding leuk aansluit op mijn werk. zo kan ik klanten nog beter adviseren bij de keuze van hun potterie en planten. en ook hoop ik hier veel inspiratie uit te halen. mijn doel is om (na) de opleiding bij klanten thuis te helpen met de inrichting, daarbij advies kan geven over kleuren en materialen en kan laten zien wat kamerplanten doen in het interieur.

 

 

voor dit weekend ook een mooie opdracht mogen verzorgen voor het compleet vernieuwde lokaal van de pkn Oosternijkerk (zie foto). Nadat ik een keer was gaan kijken naar hoe het geworden was kon ik het (kunst)bloemwerk hierop aansluiten. Ik heb hierbij gekozen om dichtbij de bestaande kleuren te blijven. De potjes in de grote zaal hebben dezelfde kleur als de tafels en die in de kleine zaal dezelfde betonlook als op de muur. in de kleine zaal heb ik gekozen voor witte zijdebloemen gecombineerd met natuurlijke grijstinten. En in de grote zaal gekozen voor een hele zacht roze zijdebloemen, dit omdat er in de grote zaal geen wit gebruikt was op de muren of kozijnen en dan zouden de stukjes teveel afsteken. Ook mocht ik 2 mooie grote kentia palmen leveren die ook in dezelfde bruine pot staat als de kleine op de tafels. Een mooie opdracht waar ik veel voldoening uit haal, zeker nu er al meerder klanten ook zoiets hebben besteld.

 

Ook heb ik de afgelopen weken veel rouwbloemwerk mogen maken. Dit blijft bij elk bloemstuk ontzettend bijzonder. Het is vaak het laaste wat de familie/vrienden  voor de overledene kunnen regelen/doen. En dat ze mij daarin vertrouwen dat voelt heel speciaal.  Ongeveer een maand geleden mocht ik prachtig bloemstuk maken voor een bijzondere vrouw. Zij kwam regelmatig bij mij in de winkel en had een grote liefde voor bloemen. Vorig jaar zomer bracht ze me een aantal strongen die bij haar uit de tuin kwamen. Ik had ze allemaal gebruikt in bloemstukken op 1 na. Deze heb ik in haar rouwbloemwerk verwerkt. Een stuk met veel symbolische bloemen die samen een bloemnenzee vormden. Heel verdrietig maar ook zo bijzonder. Dit soort dingen vergeet ik niet snel weer.

 

 

Er staan ook weer veel opdrachten te wachten die een veel vrolijkere achtergrond hebben. Het bruidswerk seizoen staat weer in de startblokken en de eerste gesprekken staan alweer gepland. Inmiddels heb ik al van 9 bruidsparen de datum mogen vastleggen. ontzettend leuk ik kijk er enorm naar uit om alle wensen te kunnen verwerken in het bloemwerk en mooi aan te sluiten op het bruidspaar, op de kleding en vaak het kleurthema. Het bruidbloemwerk is en blijft de finishing touch en is onmisbaar om de huwelijksdag perfect te maken.

 

Ik heb er zin in en hou jullie opde hoogte via instagram en facebook van alle prachtige stukken die weer gemaakt gaan worden...

Corsages,

 

Corsages kleine boeketjes die je aan je kleding draagt tijdens een feestelijk gebeuren. Een klein werkje, een stukje vakmanschap van de bloemist....

 

Vorig jaar was ik op de bruiloft van mijn broer, voor hem en zijn vrouw mocht ik het bruidswerk verzorgen. Een hele eer. Op de feestavond kwam mijn broer naar mij toe. 1 van zijn gasten had een vraag over het dragen van de corsage. De vraag was waarom dragen mannen de corsage met de steel omlaat en vrouwen de corsage met de steel omhoog? Ik wist daar eigenlijk toen niet het antwoord op. Wel konden we vanalles bedenken waarom dat dit zo was maar het echte antwoord wisten we niet. Nu is het leuk om te vertellen dat het stel die deze vraag stelde dit jaar zelf gaat trouwen en zij hebben inmiddels hun datum vastgelegd bij moai mei blommen, dus ik krijg de eer ook hun bruidswerk te mogen verzorgen. Dus ik herrindere mij hun vraag en heb dit eens uitgezocht.

Eerst wat allround info over de corsage. Een corsage is een sieraad wat je je daggasten geeft tijdens je huwelijk. Het is niet verplicht om je gasten te voorzien van een corsage maar het staat wel heel fleurig. Ook heeft de corsage een praktische functie, namelijk dat het een handige manier is voor de receptiebezoeket om de naaste familieleden op te sporen en te feliciteren. Daggasten een corsage aanbieden is dus gewoon een etiquette. Ook wordt er nog wel eens gekozen voor een meer uitgebreide corsage voor de getuigen. Zodat anderen deze functie weer aan de corsage kunnen herkennen.

 

Nu waarom mannen de bloem omhoog dragen is dat mannencosages van vroeger uit 1 bloem bestond die in het knoopsgat van de linker revers werd gestoken. Vrouwencorsages werden vroeger van meerdere bloemen gemaakt en waren daarom zwaarder. Het lag dus voor de hand om ze  met de bloem omlaag te dragen. vooral bij de lichtere stoffen anders zou hij snel omkieperen. Over lichtere stoffen geproken: de speldjes kunnen heel wat schade aanrichten aan de nieuw aangeschafte feestkleding. Daarom zijn er tegenwoordig ook corsages met magneetjes dit is wel kostbaarder dat de corsages met speldje. Dit heeft te maken met de magneetjes zelf en dat het verwerken van de magneetjes meer tijd kost.

Corsages worden altijd links gedragen (op het hart) waarom dat dat is zal ik nog eens uitzoeken Tips