Blog

 

Hallo Lieve bloglezers

 

Het is alweer 2 weken na Moederdag. En al 2 weken loop ik met het idee om een blog te schrijven over de Moederdag drukte. Maar de drukte is er dus ook nog na de Moederdag…

 

Voor bloemisten is de week (weken) voor Moederdag altijd druk, het voelt druk, want er is spanning. Spanning om wat voor weer het wordt, om wat er ingekocht moet worden en wat er voorbereid kan worden. Er wordt nog even gekeken naar de cijfers van vorig jaar. Hoeveel is er toen ingekocht en hoeveel verkocht. En dan de laatste dagen voor de zaterdag dat alle verkocht moet gaan worden…. Den ik van moet ik nog wat meer, of raak ik dit allemaal wel kwijt. Heel veel spanning kan ik je vertellen. En wel goede spanning, ondernemersspanning.

 

Op de dag zelf vroeg op natuurlijk. Gelijk los met het klaarzetten van alle bestellingen dan zijn die bloemen er maar vast uit. Wat boeketten vooruit maken (die dan eerst achter staan en als er leegte dreigt in de winkel dan erbij worden gezet) Half 9 beginnen met buiten zetten. Er is zoveel buitenspul dat het ook echt een halfuur duurt. En om 9 uur gelijk de eerste klanten. En dan gaat het los, van 9 tot 12 niet meer uit de winkel geweest. Tussen 12 en 1 even kunnen eten en van 1 tot 4 weer full time winkelwerk, GE-WEL-DIG! Na sluiting nog een ronde Boeketten bezorgen en daarna alle troep weer opruimen. Wat een dag. Wat was het druk, wat fijn dat zoveel mensen de weg naar mijn winkel weten. Heel erg bedankt!

 

En na de Moederdag drukte moet alles binnenshuis weer op regel worden gebracht je snapt wel dat er in zo’n week weinig gebeurt in het huishouden. Gelukkig had mijn man een lang weekend zodat alles in huis gewoon door kon gaan. In de afgelopen 2 weken zijn er weer heel wat aanstaande bruidsparen die hun gesprek hebben gehad voor hun bruidswerk, en ook komen er weer aanvragen voor interieuropdrachten binnen. De drukte zet dus door! En omdat het steeds zo druk is heb ik ervoor gekozen om mijn vaste baan op maandag en dinsdag bij Hofshoecke (bloemenwinkel) in Hallum op te zeggen. Ik ga dus volledig zelfstandig worden. Nog een kleine 2 maand werk ik voor de baas tot ongeveer aan de zomervakantie.

 

In de zomervakantie staat er weer een kleine winkelverbouwing gepland, voorafgaand zal er weer een grote uitverkoop van binnen en buitenplanten zijn, daarover later meer. En Na de zomervakantie worden de openingstijden nog ietsje uitgebreid. Op maandag en dinsdag zal er dan meer tijd zijn voor mij om interieuropdrachten uit te voeren maar vooral om er voor de kinderen te zijn en het huishouden te doen…

 

Kortom het voelt als weer een stap verder, weer een stap groter, en het voelt goed!

Hallo liever lezers

 

Vandaag weer een nieuwe blog uit de bloemenwinkel. Er is weer genoeg om over te schrijven. Over 2 weken is het moederdag, 13 Mei. Dus voor mij nog 2 weken om de winkel op en top voor elkaar te brengen voor een aantal drukke dagen. Alles wat ik kan voorbereiden doe ik de komende 2 weken. Het aanbod buitengoed wordt steeds groter op de veiling, dus de afgelopen weken is er aardig wat hiervan binnengekomen. Dit wordt allemaal verwerkt in mooie potten en manden. In de laatste week voor moederdag worden er meer (3 keer zoveel) snijbloemen ingekocht, voor mij echt een feestje al die mooie bloemen en een supervolle stelling.

 

Een aantal weken geleden kreeg ik een bijzondere vraag van een gezin welke net hun vader had verloren. De dochter en moeder wilden graag zelf samen met mij het rouwbloemstuk maken. Ik kreeg van hen door welke bloemen ze graag in het stuk wilden hebben, en met een auto vol bloemen ben ik een avond bij hen thuis wezen bloemschikken. De kleinkinderen waren er ook bij en ook zij hebben allemaal een mooie bloem in het stuk gestoken. Zo werd het een stuk van hen allemaal en wat ik heel bijzonder vond is dat het een welkome afleiding leek in een periode van intens verdriet. Het is enorm dankbaar deze manier van werken,  het zelf maken van rouwbloemwerk onder mijn begleiding zal ook iets zijn wat voortaan tot de mogelijkheden zal behoren.

 

De aanvragen voor Bruidsbloemwerk beginnen ook binnen te stromen, nog even dan barst ook dat seizoen weer los. ik kan er zo van genieten al die mooie bruidsboeketten en bloemstukken, helemaal in stijl en wens van het bruidspaar. Voor de bruidswerk besprekingen vraag ik altijd naar foto's van het bruidspaar in de jurk en het pak. Deze blijven natuurlijk bij mij geheim ze komen niet bij de bespreking te liggen. En een stukje stof van de jurk, en eventueel een foto van de trouwauto. Met dit als gegeven gaan we de bespreking in en kunnen de bloemen helemaal in stijl de juiste toevoeging zijn aan een prachtige dag.

 

 Zo alle uitersten in bloemwerk zijn weer beschreven. Er is nog genoeg om over te schrijven maar dit houden we maar even voor de volgende blog.... na de moederdag, want het is de komende weken druk genoeg.

 

Liefs, Hinke

Weet je dat de lente komt?

 

Je voelt het, je ruikt het, je ziet het, de lente komt... 

De lente is op dit moment weer mijn favoriet. net zoals dat alle andere seizoenen favoriet zijn als ze er weer bijna aankomen.... Maar nu de lente omdat lentebloemen weer volop verkrijgbaar zijn zoals, seringen, ranonkels, tulpen, sneeuwbal. En omdat de voorraad buitenplantjes weer steeds groter wordt... ik moet mij echt inhouden bij het inkopen er is zoveel moois voor buiten. Deze week zijn er weer bloesemboompjes, eucalyptusplantjes, lavendel, salixboompjes, bolbuxus (en nog veel meer) binnen gekomen.

 

En als het voorjaar weer daar is is het toch weer heerlijk om de winkel weer eens flink op zijn kop te zetten. zo heb ik vandaag een bloesemboom gemaakt in het midden van de winkel. En hebben er weer een aantal potterie series een nieuwe plek gekregen. 

 

De afgelopen weken is de winkel flink aangevuld met mooie nieuwe spullen. Zoals de tuinposters en buitenkussens van Zoedt. Want als de tuin weer voorjaars-klaar is gemaakt moet er naast mooie planten ook mooie styling worden aangebracht. Ook zijn er kado artikelen van het merk Hebbes & Dankjewel binnengekomen. De verschillende theezakjes en vierseizoenen thee zijn leuk om te geven in cobinatie met een mooie plant of boeket. 

 

Ook nieuw op de plank zijn de vrolijk gekleurde flessen van il miogusto, dat is natuurlijk de topper om mee te nemen met een verjaardag natuurlijk ook in combinatie met een boeket of we maken de fles mooi voor u op, wel op bestelling (dat u het even weet)

 

 

Kortom laat de lente maar komen!! wij hebben er zin in!

 

 

Hallo allemaal,

 

Tijd voor een nieuwe blog. Het is ook alweer een poosje geleden dat de laatste blog geplaatst is. De weken vliegen voorbij... Vorige week was het Valentijnsdag. We waren extra open omdat het dit jaar op een woensdag viel. Gelukkig wisten veel lovers de weg naar de winkel te vinden en hebben we een goede verkoopdag gehad., en wat ook leuk was ik heb heel wat bestellingen weg mogen bregen... extra leuk op zulke dagen!

 

In de winkel hebben we kaartjes te koop die ontworpen zijn door Jebo design. Wenskaarten en Kadokaartjes in het Fries en Nederlands. Het is toch wel bijzonder hoe wij tot deze samenwerking zijn gekomen. 4 jaar geleden was ik in verwachting van onze jongste dochter en Jentine van haar 2e dochter. Via een forumpagina kreeg ik de uitnodiging om met een aantal andere mama's die rond dezelfde tijd waren uitgerekend een appgroep te starten. Ook Jentine zat in die groep. Veel lief en zwangerschapsleed werd er gedeeld in de groep. Na de geboortes van de kinderen bleef te groep bestaan. En zelfs nu, zo nu en dan hebben we nog eens contact. Alleen via de app dus. Alle vrouwen in deze app wonen ergens in Nederland en ik heb ze nog nooit in het echt ontmoet. Best bijzonder dus. Jentine begon op een gegeven moment haar bedrijf Jebo design en door het contact via de mama's app, ben ik bij haar kaarten gaan bestellen. Ook het nieuwe logo van Moai mei blommen is door haar ontworpen. Bijzonder is dat 50% van de opbrengst van Jebo design naar stichting "Red een kind" gaat. Jentine is echt een ster in het ontwerpen van prachtige kaarten, ook kun je bij haar gepersonaliseerde geboorte kaartjes laten maken. kijk maar eens op haar website www.jebodesign.nl,  Erg fijn dat deze samenwerking tot stand is gekomen. En de kaartjes worden goed verkocht in de winkel ... 

 

tot de volgende blog!

Hallo allemaal,

De kids liggen op bed, de was is aan kant en de vaatwasser staat aan... tijd om even de blog bij te werken. Vandaag was de winkel open, de eerste dag dat handed by, verkrijgbaar is bij Moai mei blommen. Een prachtig eerlijk merk. Prachtig omdat het er gewoon mooi uitziet. Er was iemand die zei het doet me denken aan vroeger maar dan in een nieuw jasje. Nostalgie, dat is waar we almaar naar opzoek zijn. Een sfeer in huis die nieuw is maar die ons wel doet denken aan vroeger aan thuis, het huis waar we opgegroeit zijn. Dat heeft dit merk. En het is een eerlijk merk, de arbeiders werken onder de juiste omstandigheden en hun kinderen kunnen naar school, het is gemaakt van gerecycled plastic. Daar hou ik van materiaal met een verhaal. En het valt gelijk in de smaak, er is al goed van verkocht,  als dat zo doorgaat zal de volgende bestelling niet lang op zich laten wachten.

 

Het is de afgelopen weken ook weer druk geweest met Rouwbloemwerk. Hoe dan ook het blijft enorm bijzonder om dit te mogen maken, ook al ben ik inmiddels al meer dan 10 jaar bloemist, rouwbloemwerk is een vak apart en je groeit er steeds meer in. Het doet me erg goed dat nabestaanden na de uitvaart contact met me opnemen of onderweg aanhouden om te zeggen dat het bloemwerk zo mooi was, dat blijft bijzonder. Tussen de bedrijven door werk ik aan een eigen rouwbloemwerk boek, zodat klanten ook werk wat ik eerder gemaakt heb kunnen bekijken, naast het boek van fleurop, waar de meeste bloemisten mee werken.

 

En heeft u de like en deel actie al gezien op facebook? Op de dag van de Liefde, valentijn, 14 Februari, is Moai mei blommen extra geopend. Ik wil natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen weten dat de winkel dan open is, daarom is er een deel actie op facebook gezet. Hij wordt al flink gedeelt dus dat wordt straks veel lootjes schrijven. 

 

Een paar dagen geleden mocht ik ook weer een kleuradvies geven, bij een leuk gezin in een prachtig landelijke woning. De kamer en keuken worden opgefrist, tijd voor een nieuw kleurtje op de muur. Na een leuk gesprek over de verschillende opties, zijn we op een mooie kleur combinatie uitgekomen, als alles gedaan is mag ik weer komen kijken hoe het resultaat is geworden. 

 

tot de volgende blog 

Groetjes Hinke