Blog

Hallo Allemaal,

 

Weer een nieuwe bloemenwinkelblog. Het is nog steeds prachtig weer, het mag dan wel Herst zijn maar het lijkt dat de zomer nog steeds niet ten einde is. Maar gelukkig (ja gelukkig!) vallen de blaadjes weer van de bomen en is de herfst toch echt al aangebroken. Van mij mag het weer ook wel iets minder worden, of gewoon een lekker regenachtige dag tussendoor. Zo'n dag dat je lekker gaat omrommelen in huis en alles weer een nieuw plekje krijgt. Savonds de lampjes en de kaarsjes weer aan. Ik kan daar echt van genieten. Ik geniet ook van al dat mooi herfstmateriaal waar we weer mee kunnen werken. Langhoudbare rozebotteltakken. Daddeltakken, waxasparagus, denneappels, herfstfruit etc. etc. 

 

In de vorige blog schreef ik dat de datums van de herfst- en kerstworkshop bekend waren. Deze was daarna binnen 2 dagen vol. Dus toen een nieuwe datum erbij 11 December en deze was na het weekend ook vol. De laatst bijgevoegde datum 19 Dec. zat ook binnen 2 dagen vol. Het is wordt dus nu al een drukke kerst. Ik heb d'r zin in!!

 

Weer terug van weggeweest in de winkel de fijne producten van het merk Mijn Stijl. Wel bekend van de Puur Zeep zeepjes maar ook van de mooie stylistich verantwoorde flesjes handzeep en afwasmiddel. Het rook al heerlijk in de winkel en nu dus nog lekkerder. 

 

De eerste "echte" maand zonder vaste baan meer is achter de rug. En ik kan nu al zeggen dat het een goede keus is geweest om mijn vaste baan op te zeggen. Er zijn in de maand September 2 keer zoveel klanten in de winkel geweest ten opzicht van de afgelopen maanden. Het voelt goed om mijn aandacht volledig op de winkel en mijn gezin te kunnen richten. En meer tijd te hebben voor interieuropdrachten en andere bijzaken, zoals de boekhouding etc.

 

nou weer genoeg nieuws bij Moai mei blommen ik zou zeggen kom gezellig langs in de winkel. Wist u dat u altijd gratis interieuradvies krijgt in de winkel, mits de drukte het toe laat natuurlijk. Neem dan wel duidelijke foto's en eventueel een plattegrond mee. 

 

Tot de volgende Blog!

Liefs, Hinke 

 

Hallo allemaal,

 

Lekkere regenachtige zondag vandaag. Mooi even tijd om weer een bloemenwinkelblog voor jullie te schrijven. In de vorige blog schreef ik dat er weer workshops aankomen. En inmiddels zijn alle datums voor dit jaar bekend. Deze week Woensdag is de eerste workshop avond. En op 17 Oktober volgt de herfstworkshop met als afluiter van dit jaar op Woensdag 12 December de kerstworkshop. De workshop van aanstaande woensdag zit zo goed als vol. Het belooft een gezellige avond te worden. De workhop wordt gehouden in onze garage, Workshoppers kunnen zich eerst melden in de winkel waarna ze een plekje in de garage kunnen uitzoeken. Daar zullen alle materialen klaar staan om lekker aan de slag te gaan. Ik heb er zin in.

 

Op de foto staat het voorbeeld van de herfstworkshop van 17 Oktober. Een mooi herfstarrangement met houdbare materialen. En dit is na de herfst een mooie basis voor een kerststuk. (lampionen eraf en kerstballetjes en lichtjes er weer op) De eerste opgaves voor de Herfstworkshop maar ook voor de kerstworkshop staan alweer op de lijst. En dat terwijl het nog niet eens bekend is wat er met de kerstworkshop gemaakt wordt. Het voorbeeld van de kerstworkshop zal t.z.t. online komen zodra er kerstgroen verkrijgbaar is op de veiling.

 

Afgelopen weken is het weer erg druk geweest in de winkel, veel nieuwe gezichten en veel vaste klanten. Afgelopen donderdag kwamen de jute ledlichtjes touwen binnen, een doos vol ingekocht en een dag later alweer uitverkocht. Maar niet getreurd, deze week komen er weer nieuwe binnen. Ook was er gister de garageverkoop in Oosternijkerk. Ondanks het weer wat erg koud en nat was, was het een succes en het is ook al bekend dat er volgend jaar een vervolg op komt! Top. 

 

Op gebied van interieurstyling is er ook genoeg te doen. Er staat een nieuwe intake op de planning en afgelopen week een intake voor een mini makeover gehad. Deze zal binnenkort worden uitgevoerd. De sketchup studie gaat super, binnenkort kan ik ook 3d ontwerpen voor u maken. Dit weekend viel op vele adressen in de buurt een mooie flyer op de mat. De flyer is ontworpen door mijn schoonzus Janne Annema. Op de flyer staan ook de openingstijden, dus bewaar deze flyer zou ik zeggen. 

 

We gaan vrolijk door hier in Oosternijkerk. Op naar de kerst.... maar eerst nog even genieten van de herfst. Oh ja wil je een mooie Handedby UP LOW winnen, Minkesthuis mag er eentje weggeven namens moai mei blommen. de moeite waar om even op te zoeken (op instagram) 

 

Fijne dag nog allemaal

veel Liefs

Hinke 

Hallo allemaal,

 

Wat fijn dat de vakantie weer voorbij is, goed uitgerust en vol nieuwe ideeen weer aan de slag vandaag. Vanmorgen volop mooie stukjes en toeven gemaakt voor de verkoop, en vanmiddag samen met stagaire Aljantine een gezellig ritje naar de groothandel gehad. En daar weer de mooiste bloemen en planten voor u uitgezocht.

 

Vanaf deze week zijn we ook op woensdagochtend, open dus morgen om 9 uur staan we weer voor u klaar. 

 

 

En we hebben een nieuwtje dat, waar we ooit mee begonnen gaan we weer oppakken namelijk het geven van workshops. Het is altijd gezellig en inspirerend geweest om workshops te geven, maar met 2 kleine meisjes en een vaste baan ging dat niet meer. Nu ik helemaal zelfstandig ben en de meisjes ook wat meer zelf kunnen wordt het tijd om dit weer op te pakken.

 

De eerste Workshop staat gepland op Woensdagavond 26 September, We maken die avond een mooie grote hangtoef met materialen die gemakkelijk indrogen, zoals eucalyptus, pistache en olijf etc. Dadeltakken en jute maken het geheel af. Later deze week volgt er meer info. Opgeven mag natuurlijk al ;)

 

De dadeltakken liggen ook alweer in de winkel en deze tijd van het jaar zijn er ook weer volop van die mooie rozebottel takken verkrijgbaar. 

 

Voor de vakantie heb ik nog een aantal leuke interieur projecten mogen afronden, en momenteel ben ik bezig met een opleiding sketchup (3d tekenen op de computer), zodat ik toekomstige interieurplannen nog wat mooier kan precenteren.

 

weer heel wat nieuwtjes van deze kant. ik heb weer er weer zin in ik hoop jullie ook!

 

Liefs, Hinke 

Nog een paar weekjes dan is het vakantie voor de meesten van ons. sommige hebben zelfs de vakantie er alweer op zitten, of staan op het punt om te vertrekken. Dat betekend een rustige periode in de bloemenwinkel... zou je denken. tot nu toe gaat die regel nog niet op. Er is veel drukte bij Moai mei blommen. In de winkel maar ook met bruidsbloemwerk, rouwbloemwerk en interieuropdrachten. Het doet me erg goed dat het met interieuropdrachten ook steeds drukker wordt. Afgelopen week had ik een paar leuke opdrachten in Ternaard en Raard en ook voor de komende tijd staan er nog een aantal opdrachten op de planning. 

 

Een aantal weken geleden mocht ik bijv. een mooie opdracht doen voor de Freerk Kamma de witte Papoea terug in Wierum dagen. Op zijn graf moest een mooi bloemstuk komen. Het Liefst een boot en gemaakt van plantaardig materiaal wat ze daar in Papoea Nieuw guinea gemaakt hebben.  In het stuk heb ik tropische bloemen en planten verwerkt en tussen de takken huislook en schelpen. Op de foto het resultaat. Erg bijzonder om hieraan mee te mogen werken. 

 

Afgelopen maandag heb ik mijn laatste werkdag gehad bij Hofshoecke in Hallum. Met een lach en een traan heb ik afscheid genomen van een hele mooie tijd. Ik ben Marco en Fetsje erg dankbaar dat ik mijn winkel hebben kunnen laten groeien naast mijn vaste baan. Maar nu is het tijd om door te gaan en helemaal zelfstandig te worden. Afgelopen Dinsdag hebben we een rouwlintenprinter aangeschaft. Deze was er nog niet omdat ik deze in Hallum kon drukken,  Ik ben er erg blij mee. Er is veel mogelijk met rouwlint bijv. verschillende afbeeldingen, hondenpootjes Kruisjes, sterretjes, Maar ook logo's kunnen voortaan op het lint gedrukt worden. 

 

Tot aan de vakantie zijn er veel verschillende aanbiedingen. Vooral de kamerplanten gaan in de opruiming en de eenlingen die in de winkel staan zullen voor een klein prijsje worden aangeboden. In de Bouwvak zijn we dan 3 weken gesloten (van maandag 6 Augustus tot en met zaterdag 25 aug.) Gelijk na de vakantie staat er een inkoopdag op de planning op de grootste inkoopbeurs van Nederland op bloemisterij gebied. En na de vakantie zijn we voortaan ook op Woensdagochtend van 9 tot half 12 open. 

Fijne vakantie voor die nu al vakantie hebben en voor alle anderen nog even doorzetten...en dan ook met de beentjes omhoog. 

 

tot de volgende blog

Veel liefs Hinke 

 

Hallo Lieve bloglezers

 

Het is alweer 2 weken na Moederdag. En al 2 weken loop ik met het idee om een blog te schrijven over de Moederdag drukte. Maar de drukte is er dus ook nog na de Moederdag…

 

Voor bloemisten is de week (weken) voor Moederdag altijd druk, het voelt druk, want er is spanning. Spanning om wat voor weer het wordt, om wat er ingekocht moet worden en wat er voorbereid kan worden. Er wordt nog even gekeken naar de cijfers van vorig jaar. Hoeveel is er toen ingekocht en hoeveel verkocht. En dan de laatste dagen voor de zaterdag dat alle verkocht moet gaan worden…. Den ik van moet ik nog wat meer, of raak ik dit allemaal wel kwijt. Heel veel spanning kan ik je vertellen. En wel goede spanning, ondernemersspanning.

 

Op de dag zelf vroeg op natuurlijk. Gelijk los met het klaarzetten van alle bestellingen dan zijn die bloemen er maar vast uit. Wat boeketten vooruit maken (die dan eerst achter staan en als er leegte dreigt in de winkel dan erbij worden gezet) Half 9 beginnen met buiten zetten. Er is zoveel buitenspul dat het ook echt een halfuur duurt. En om 9 uur gelijk de eerste klanten. En dan gaat het los, van 9 tot 12 niet meer uit de winkel geweest. Tussen 12 en 1 even kunnen eten en van 1 tot 4 weer full time winkelwerk, GE-WEL-DIG! Na sluiting nog een ronde Boeketten bezorgen en daarna alle troep weer opruimen. Wat een dag. Wat was het druk, wat fijn dat zoveel mensen de weg naar mijn winkel weten. Heel erg bedankt!

 

En na de Moederdag drukte moet alles binnenshuis weer op regel worden gebracht je snapt wel dat er in zo’n week weinig gebeurt in het huishouden. Gelukkig had mijn man een lang weekend zodat alles in huis gewoon door kon gaan. In de afgelopen 2 weken zijn er weer heel wat aanstaande bruidsparen die hun gesprek hebben gehad voor hun bruidswerk, en ook komen er weer aanvragen voor interieuropdrachten binnen. De drukte zet dus door! En omdat het steeds zo druk is heb ik ervoor gekozen om mijn vaste baan op maandag en dinsdag bij Hofshoecke (bloemenwinkel) in Hallum op te zeggen. Ik ga dus volledig zelfstandig worden. Nog een kleine 2 maand werk ik voor de baas tot ongeveer aan de zomervakantie.

 

In de zomervakantie staat er weer een kleine winkelverbouwing gepland, voorafgaand zal er weer een grote uitverkoop van binnen en buitenplanten zijn, daarover later meer. En Na de zomervakantie worden de openingstijden nog ietsje uitgebreid. Op maandag en dinsdag zal er dan meer tijd zijn voor mij om interieuropdrachten uit te voeren maar vooral om er voor de kinderen te zijn en het huishouden te doen…

 

Kortom het voelt als weer een stap verder, weer een stap groter, en het voelt goed!