Blog

Nog een paar weekjes dan is het vakantie voor de meesten van ons. sommige hebben zelfs de vakantie er alweer op zitten, of staan op het punt om te vertrekken. Dat betekend een rustige periode in de bloemenwinkel... zou je denken. tot nu toe gaat die regel nog niet op. Er is veel drukte bij Moai mei blommen. In de winkel maar ook met bruidsbloemwerk, rouwbloemwerk en interieuropdrachten. Het doet me erg goed dat het met interieuropdrachten ook steeds drukker wordt. Afgelopen week had ik een paar leuke opdrachten in Ternaard en Raard en ook voor de komende tijd staan er nog een aantal opdrachten op de planning. 

 

Een aantal weken geleden mocht ik bijv. een mooie opdracht doen voor de Freerk Kamma de witte Papoea terug in Wierum dagen. Op zijn graf moest een mooi bloemstuk komen. Het Liefst een boot en gemaakt van plantaardig materiaal wat ze daar in Papoea Nieuw guinea gemaakt hebben.  In het stuk heb ik tropische bloemen en planten verwerkt en tussen de takken huislook en schelpen. Op de foto het resultaat. Erg bijzonder om hieraan mee te mogen werken. 

 

Afgelopen maandag heb ik mijn laatste werkdag gehad bij Hofshoecke in Hallum. Met een lach en een traan heb ik afscheid genomen van een hele mooie tijd. Ik ben Marco en Fetsje erg dankbaar dat ik mijn winkel hebben kunnen laten groeien naast mijn vaste baan. Maar nu is het tijd om door te gaan en helemaal zelfstandig te worden. Afgelopen Dinsdag hebben we een rouwlintenprinter aangeschaft. Deze was er nog niet omdat ik deze in Hallum kon drukken,  Ik ben er erg blij mee. Er is veel mogelijk met rouwlint bijv. verschillende afbeeldingen, hondenpootjes Kruisjes, sterretjes, Maar ook logo's kunnen voortaan op het lint gedrukt worden. 

 

Tot aan de vakantie zijn er veel verschillende aanbiedingen. Vooral de kamerplanten gaan in de opruiming en de eenlingen die in de winkel staan zullen voor een klein prijsje worden aangeboden. In de Bouwvak zijn we dan 3 weken gesloten (van maandag 6 Augustus tot en met zaterdag 25 aug.) Gelijk na de vakantie staat er een inkoopdag op de planning op de grootste inkoopbeurs van Nederland op bloemisterij gebied. En na de vakantie zijn we voortaan ook op Woensdagochtend van 9 tot half 12 open. 

Fijne vakantie voor die nu al vakantie hebben en voor alle anderen nog even doorzetten...en dan ook met de beentjes omhoog. 

 

tot de volgende blog

Veel liefs Hinke 

 

Hallo Lieve bloglezers

 

Het is alweer 2 weken na Moederdag. En al 2 weken loop ik met het idee om een blog te schrijven over de Moederdag drukte. Maar de drukte is er dus ook nog na de Moederdag…

 

Voor bloemisten is de week (weken) voor Moederdag altijd druk, het voelt druk, want er is spanning. Spanning om wat voor weer het wordt, om wat er ingekocht moet worden en wat er voorbereid kan worden. Er wordt nog even gekeken naar de cijfers van vorig jaar. Hoeveel is er toen ingekocht en hoeveel verkocht. En dan de laatste dagen voor de zaterdag dat alle verkocht moet gaan worden…. Den ik van moet ik nog wat meer, of raak ik dit allemaal wel kwijt. Heel veel spanning kan ik je vertellen. En wel goede spanning, ondernemersspanning.

 

Op de dag zelf vroeg op natuurlijk. Gelijk los met het klaarzetten van alle bestellingen dan zijn die bloemen er maar vast uit. Wat boeketten vooruit maken (die dan eerst achter staan en als er leegte dreigt in de winkel dan erbij worden gezet) Half 9 beginnen met buiten zetten. Er is zoveel buitenspul dat het ook echt een halfuur duurt. En om 9 uur gelijk de eerste klanten. En dan gaat het los, van 9 tot 12 niet meer uit de winkel geweest. Tussen 12 en 1 even kunnen eten en van 1 tot 4 weer full time winkelwerk, GE-WEL-DIG! Na sluiting nog een ronde Boeketten bezorgen en daarna alle troep weer opruimen. Wat een dag. Wat was het druk, wat fijn dat zoveel mensen de weg naar mijn winkel weten. Heel erg bedankt!

 

En na de Moederdag drukte moet alles binnenshuis weer op regel worden gebracht je snapt wel dat er in zo’n week weinig gebeurt in het huishouden. Gelukkig had mijn man een lang weekend zodat alles in huis gewoon door kon gaan. In de afgelopen 2 weken zijn er weer heel wat aanstaande bruidsparen die hun gesprek hebben gehad voor hun bruidswerk, en ook komen er weer aanvragen voor interieuropdrachten binnen. De drukte zet dus door! En omdat het steeds zo druk is heb ik ervoor gekozen om mijn vaste baan op maandag en dinsdag bij Hofshoecke (bloemenwinkel) in Hallum op te zeggen. Ik ga dus volledig zelfstandig worden. Nog een kleine 2 maand werk ik voor de baas tot ongeveer aan de zomervakantie.

 

In de zomervakantie staat er weer een kleine winkelverbouwing gepland, voorafgaand zal er weer een grote uitverkoop van binnen en buitenplanten zijn, daarover later meer. En Na de zomervakantie worden de openingstijden nog ietsje uitgebreid. Op maandag en dinsdag zal er dan meer tijd zijn voor mij om interieuropdrachten uit te voeren maar vooral om er voor de kinderen te zijn en het huishouden te doen…

 

Kortom het voelt als weer een stap verder, weer een stap groter, en het voelt goed!

Hallo liever lezers

 

Vandaag weer een nieuwe blog uit de bloemenwinkel. Er is weer genoeg om over te schrijven. Over 2 weken is het moederdag, 13 Mei. Dus voor mij nog 2 weken om de winkel op en top voor elkaar te brengen voor een aantal drukke dagen. Alles wat ik kan voorbereiden doe ik de komende 2 weken. Het aanbod buitengoed wordt steeds groter op de veiling, dus de afgelopen weken is er aardig wat hiervan binnengekomen. Dit wordt allemaal verwerkt in mooie potten en manden. In de laatste week voor moederdag worden er meer (3 keer zoveel) snijbloemen ingekocht, voor mij echt een feestje al die mooie bloemen en een supervolle stelling.

 

Een aantal weken geleden kreeg ik een bijzondere vraag van een gezin welke net hun vader had verloren. De dochter en moeder wilden graag zelf samen met mij het rouwbloemstuk maken. Ik kreeg van hen door welke bloemen ze graag in het stuk wilden hebben, en met een auto vol bloemen ben ik een avond bij hen thuis wezen bloemschikken. De kleinkinderen waren er ook bij en ook zij hebben allemaal een mooie bloem in het stuk gestoken. Zo werd het een stuk van hen allemaal en wat ik heel bijzonder vond is dat het een welkome afleiding leek in een periode van intens verdriet. Het is enorm dankbaar deze manier van werken,  het zelf maken van rouwbloemwerk onder mijn begleiding zal ook iets zijn wat voortaan tot de mogelijkheden zal behoren.

 

De aanvragen voor Bruidsbloemwerk beginnen ook binnen te stromen, nog even dan barst ook dat seizoen weer los. ik kan er zo van genieten al die mooie bruidsboeketten en bloemstukken, helemaal in stijl en wens van het bruidspaar. Voor de bruidswerk besprekingen vraag ik altijd naar foto's van het bruidspaar in de jurk en het pak. Deze blijven natuurlijk bij mij geheim ze komen niet bij de bespreking te liggen. En een stukje stof van de jurk, en eventueel een foto van de trouwauto. Met dit als gegeven gaan we de bespreking in en kunnen de bloemen helemaal in stijl de juiste toevoeging zijn aan een prachtige dag.

 

 Zo alle uitersten in bloemwerk zijn weer beschreven. Er is nog genoeg om over te schrijven maar dit houden we maar even voor de volgende blog.... na de moederdag, want het is de komende weken druk genoeg.

 

Liefs, Hinke

Weet je dat de lente komt?

 

Je voelt het, je ruikt het, je ziet het, de lente komt... 

De lente is op dit moment weer mijn favoriet. net zoals dat alle andere seizoenen favoriet zijn als ze er weer bijna aankomen.... Maar nu de lente omdat lentebloemen weer volop verkrijgbaar zijn zoals, seringen, ranonkels, tulpen, sneeuwbal. En omdat de voorraad buitenplantjes weer steeds groter wordt... ik moet mij echt inhouden bij het inkopen er is zoveel moois voor buiten. Deze week zijn er weer bloesemboompjes, eucalyptusplantjes, lavendel, salixboompjes, bolbuxus (en nog veel meer) binnen gekomen.

 

En als het voorjaar weer daar is is het toch weer heerlijk om de winkel weer eens flink op zijn kop te zetten. zo heb ik vandaag een bloesemboom gemaakt in het midden van de winkel. En hebben er weer een aantal potterie series een nieuwe plek gekregen. 

 

De afgelopen weken is de winkel flink aangevuld met mooie nieuwe spullen. Zoals de tuinposters en buitenkussens van Zoedt. Want als de tuin weer voorjaars-klaar is gemaakt moet er naast mooie planten ook mooie styling worden aangebracht. Ook zijn er kado artikelen van het merk Hebbes & Dankjewel binnengekomen. De verschillende theezakjes en vierseizoenen thee zijn leuk om te geven in cobinatie met een mooie plant of boeket. 

 

Ook nieuw op de plank zijn de vrolijk gekleurde flessen van il miogusto, dat is natuurlijk de topper om mee te nemen met een verjaardag natuurlijk ook in combinatie met een boeket of we maken de fles mooi voor u op, wel op bestelling (dat u het even weet)

 

 

Kortom laat de lente maar komen!! wij hebben er zin in!

 

 

Hallo allemaal,

 

Tijd voor een nieuwe blog. Het is ook alweer een poosje geleden dat de laatste blog geplaatst is. De weken vliegen voorbij... Vorige week was het Valentijnsdag. We waren extra open omdat het dit jaar op een woensdag viel. Gelukkig wisten veel lovers de weg naar de winkel te vinden en hebben we een goede verkoopdag gehad., en wat ook leuk was ik heb heel wat bestellingen weg mogen bregen... extra leuk op zulke dagen!

 

In de winkel hebben we kaartjes te koop die ontworpen zijn door Jebo design. Wenskaarten en Kadokaartjes in het Fries en Nederlands. Het is toch wel bijzonder hoe wij tot deze samenwerking zijn gekomen. 4 jaar geleden was ik in verwachting van onze jongste dochter en Jentine van haar 2e dochter. Via een forumpagina kreeg ik de uitnodiging om met een aantal andere mama's die rond dezelfde tijd waren uitgerekend een appgroep te starten. Ook Jentine zat in die groep. Veel lief en zwangerschapsleed werd er gedeeld in de groep. Na de geboortes van de kinderen bleef te groep bestaan. En zelfs nu, zo nu en dan hebben we nog eens contact. Alleen via de app dus. Alle vrouwen in deze app wonen ergens in Nederland en ik heb ze nog nooit in het echt ontmoet. Best bijzonder dus. Jentine begon op een gegeven moment haar bedrijf Jebo design en door het contact via de mama's app, ben ik bij haar kaarten gaan bestellen. Ook het nieuwe logo van Moai mei blommen is door haar ontworpen. Bijzonder is dat 50% van de opbrengst van Jebo design naar stichting "Red een kind" gaat. Jentine is echt een ster in het ontwerpen van prachtige kaarten, ook kun je bij haar gepersonaliseerde geboorte kaartjes laten maken. kijk maar eens op haar website www.jebodesign.nl,  Erg fijn dat deze samenwerking tot stand is gekomen. En de kaartjes worden goed verkocht in de winkel ... 

 

tot de volgende blog!