Blog

Hallo allemaal,

 

Tijd voor een nieuwe blog. Het is ook alweer een poosje geleden dat de laatste blog geplaatst is. De weken vliegen voorbij... Vorige week was het Valentijnsdag. We waren extra open omdat het dit jaar op een woensdag viel. Gelukkig wisten veel lovers de weg naar de winkel te vinden en hebben we een goede verkoopdag gehad., en wat ook leuk was ik heb heel wat bestellingen weg mogen bregen... extra leuk op zulke dagen!

 

In de winkel hebben we kaartjes te koop die ontworpen zijn door Jebo design. Wenskaarten en Kadokaartjes in het Fries en Nederlands. Het is toch wel bijzonder hoe wij tot deze samenwerking zijn gekomen. 4 jaar geleden was ik in verwachting van onze jongste dochter en Jentine van haar 2e dochter. Via een forumpagina kreeg ik de uitnodiging om met een aantal andere mama's die rond dezelfde tijd waren uitgerekend een appgroep te starten. Ook Jentine zat in die groep. Veel lief en zwangerschapsleed werd er gedeeld in de groep. Na de geboortes van de kinderen bleef te groep bestaan. En zelfs nu, zo nu en dan hebben we nog eens contact. Alleen via de app dus. Alle vrouwen in deze app wonen ergens in Nederland en ik heb ze nog nooit in het echt ontmoet. Best bijzonder dus. Jentine begon op een gegeven moment haar bedrijf Jebo design en door het contact via de mama's app, ben ik bij haar kaarten gaan bestellen. Ook het nieuwe logo van Moai mei blommen is door haar ontworpen. Bijzonder is dat 50% van de opbrengst van Jebo design naar stichting "Red een kind" gaat. Jentine is echt een ster in het ontwerpen van prachtige kaarten, ook kun je bij haar gepersonaliseerde geboorte kaartjes laten maken. kijk maar eens op haar website www.jebodesign.nl,  Erg fijn dat deze samenwerking tot stand is gekomen. En de kaartjes worden goed verkocht in de winkel ... 

 

tot de volgende blog!

Hallo allemaal,

De kids liggen op bed, de was is aan kant en de vaatwasser staat aan... tijd om even de blog bij te werken. Vandaag was de winkel open, de eerste dag dat handed by, verkrijgbaar is bij Moai mei blommen. Een prachtig eerlijk merk. Prachtig omdat het er gewoon mooi uitziet. Er was iemand die zei het doet me denken aan vroeger maar dan in een nieuw jasje. Nostalgie, dat is waar we almaar naar opzoek zijn. Een sfeer in huis die nieuw is maar die ons wel doet denken aan vroeger aan thuis, het huis waar we opgegroeit zijn. Dat heeft dit merk. En het is een eerlijk merk, de arbeiders werken onder de juiste omstandigheden en hun kinderen kunnen naar school, het is gemaakt van gerecycled plastic. Daar hou ik van materiaal met een verhaal. En het valt gelijk in de smaak, er is al goed van verkocht,  als dat zo doorgaat zal de volgende bestelling niet lang op zich laten wachten.

 

Het is de afgelopen weken ook weer druk geweest met Rouwbloemwerk. Hoe dan ook het blijft enorm bijzonder om dit te mogen maken, ook al ben ik inmiddels al meer dan 10 jaar bloemist, rouwbloemwerk is een vak apart en je groeit er steeds meer in. Het doet me erg goed dat nabestaanden na de uitvaart contact met me opnemen of onderweg aanhouden om te zeggen dat het bloemwerk zo mooi was, dat blijft bijzonder. Tussen de bedrijven door werk ik aan een eigen rouwbloemwerk boek, zodat klanten ook werk wat ik eerder gemaakt heb kunnen bekijken, naast het boek van fleurop, waar de meeste bloemisten mee werken.

 

En heeft u de like en deel actie al gezien op facebook? Op de dag van de Liefde, valentijn, 14 Februari, is Moai mei blommen extra geopend. Ik wil natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen weten dat de winkel dan open is, daarom is er een deel actie op facebook gezet. Hij wordt al flink gedeelt dus dat wordt straks veel lootjes schrijven. 

 

Een paar dagen geleden mocht ik ook weer een kleuradvies geven, bij een leuk gezin in een prachtig landelijke woning. De kamer en keuken worden opgefrist, tijd voor een nieuw kleurtje op de muur. Na een leuk gesprek over de verschillende opties, zijn we op een mooie kleur combinatie uitgekomen, als alles gedaan is mag ik weer komen kijken hoe het resultaat is geworden. 

 

tot de volgende blog 

Groetjes Hinke 

Hallo Alemaal,

Tijd voor de eerste blog van dit nieuwe jaar,.. Het is al bijna Februari en de datum van de laatste blog is echt alweer een poosje geleden.. Dit geeft wel aan dat het erg druk is bij Moai mei blommen. Op 25 November had ik mijn theorie examen in Utrecht. Samen met mijn klasgenootjes mochten we onze kennis op papier testen. De druk lag hoog want, echt veel tijd om te leren voor dit examen was er niet. We waren namelijk ook al met de voorbereidingen van het mondeling examen begonnen. Nadat we allemaal ( samen met nog zo'n 70 dames) het examen hadden gemaakt, konden we niets anders dan wachten op de uitslag. 

 

Op woensdag 13 December was tijd voor het mondelinge examen. In de zes weken voorafgaand aan deze datum had ik keihard gewerkt aan 2 interieurplannen. 1 plan met vaste gegevens waar we ons aan moesten houden, en het tweede plan (in hetzelfde huis) waar we zelf alles mochten invullen. Het heeft enorm veel tijd gekost om deze plannen te maken. In de laatste 5 lessen op de interieuracademie werden we hierin begeleid door onze docent. En we konden onderling Materiaalstaaltjes ruilen en ivan erlkaar ideeën op doen.

Het examen was in Ede. Dus s'ochtends vroeg vertrokken, mooi optijd aangekomen, alles goed kunnen neerzetten, en dan is het wachten totdat je aan de beurt bent. Super spannend natuurlijk. De examinators riepen mij op, en na de kennismaking vertelden ze mij dat ik voor elk plan 10 minuten had om het mondeling toe te lichten. Ik had bij elk plan 11 A3 platen waarop alle onderdelen van het plan waren uitgewerkt. Het werdt een prettig gesprek met de beide dames, 1 was ook interieurstyliste en de ander was binnenhuisarchitecte. Uiteindelijk was er zelfs tijd te kort. Na 25 minuten mocht ik op de gang wachten op de uitslag. Inmiddels was er een klasgenootje gearriveerd welke die dag ook examen had, genoeg te kletsen, en ik mocht vrij snel weer naar binnen om de uitslag te horen. Gelijk werd ik gefeliciteerd want ik was voor dit onderdeel geslaagd. Ontzettend blij natuurlijk. Na nog wat positieve feedback mocht ik de spullen opruimen, mijn klasgenootje succes gewenst en kon ik weer huiswaarts keren.... 

 

Na deze beide examens was het nog 6 weken wachten op de uiteindelijke uitslag die met de post zou komen. Je kan begrijpen dat ik elke keer als ik de postbode zag lopen als een speer naar de brievenbus vloog ... 2 weken geleden kwam de verlossende brief. Ik was geslaagd met allemaal zevens. Heel tevreden en super blij dat snap je wel natuurlijk.

 

Om dit nieuws te vieren en als kadootje voor mijzelf voor het  harden werken. Vond ik het tijd voor een nieuw logo. Jebo Design, zij ontwerpt de prachtige wenskaarten die in de winkel te koop zijn, heb ik gevraagd of zij het logo wilde ontwerpen. En dat wilde ze wel. Gelukkig heeft ze veel geduld met me gehad.. alles werd goed onder de loep genomen. Een aantal dingen had ik al bedacht voor het nieuwe logo, de bloesemtak moest erin terug komen en er moest een huis in verwerkt worden, deze verwijsd naar de interieurstyling. Ze heeft er een schitterend logo van gemaakt. Het oude logo zal in de de loop van de tijd vervangen worden door het nieuwe logo. De vlaggen, kadobonnen, stickers, etc. etc. 

 

Iedereen bedankt voor de felicitaties en kaartjes en kadootjes. Ontzettend lief. Ik ben erg benieuwd wat deze nieuwe stap gaat brengen, vorige week al mijn eeste "echte" kleuradvies mogen doen voor een prachtig oud pand in Dokkum. Ontzettend benieuwd naar het resultaat. als het klaar is zullen daar vast foto's van online komen. En doe je al mee aan de facebook actie, Win een mini make-over, wat dat precies inhoud lees je hier: http://www.moai-meiblommen.nl/115877125.

Of kies voor een kadobon van € 35,- te besteden in de winkel als je wint. Doe snel mee, op 1 februari wordt via een lotingsysteem de winnaar bekend gemaakt. 

 

Tot de volgende blog. Lacht

Hallo lieve bloglezers

 

Beetje vreemde tekst nu al op naar de kerst... maar dat is waar ik met mijn bloemenwinkel alweer druk mee bezig ben. Begrijp me goed de herfst is wel echt mijn favoriete periode van het jaar. Ik ben in de herfst jarig. ik vind het geweldig om met de kids in het bos kastanjes en eikeltjes te zoeken, en in de hefst zijn er de meest prachtige materialen om mee te werken.

Maar om de bloemenwinkel goed te laten draaien denk ik al vroeg in het jaar aan de kerst. Deze tijd (de weken voor de kerst) zijn toch de drukste weken van het jaar. Welke stijlen laat ik in de winkel zien en hoe kleed ik de winkel mooi aan in kerst sfeer. De winkel is niet enorm groot dus ik kan niet alles en moet keuzes maken in kerstversiering die bij de sfeer van de winkel past. ik vind het geweldig om uit te zoeken. En nog leuker is het als het dan ook aanslaat.

Vlak voor de kerst staat eerst nog een ander belangrijk moment op de agenda. Het examen van de opleiding die ik momenteel volg. De opleiding tot interieurstylist. Deze opleiding is nu al een mooie aanvulling op de winkel. ik kan klanten beter adviseren over kleuren en potterie. En het werkt inspirerend in mijn bloemwerk en inkoop (bijvoorbeeld bepaalde planten of potterie series) het examen is opgedeeld in 2 examens een theorie examen en een praktijk examen. Vooraf zal er in de laatste lessen worden gewerkt aan het praktijk examen. Na het behalen van het diploma zal ik dus ook in te huren zijn voor interieurplannen.

Deze week heb ik (waarschijnlijk) de laaste bruidswerkopdracht van dit jaar. Het blijft toch elke weer geweldig om deel te mogen zijn van zo'n belangrijke dag. De bloemen zijn besteld en komen morgen binnen, morgen overdag wordt het meeste gemaakt, en klaargezet op water. En vrijdagochtend wordt al het bloemwerk afwgewerkt. Meestal snel nog even op de foto gezet en dan kan het worden opgehaald. vaak afhankelijk van hoelaat de bruidegom bij de bruid op de stoep moet staan. Dit kan dus ook betekenen dat ik vroeg uit bed moet om alles optijd af te krijgen. En ondertussen de kids klaarmaken voor school ;).

Jullie lezen het weer genoeg om druk mee te zijn, om inspiratie uit te halen en van te leren.

tot de volgende blog

hallo allemaal,

 

tijd voor een nieuwe blog. weer zoveel beleefd dus ook weer zoveel te vertellen.

volgende week begin ik aan een nieuwe opleiding tot interieurstylist. Ik denk dat deze opleiding leuk aansluit op mijn werk. zo kan ik klanten nog beter adviseren bij de keuze van hun potterie en planten. en ook hoop ik hier veel inspiratie uit te halen. mijn doel is om (na) de opleiding bij klanten thuis te helpen met de inrichting, daarbij advies kan geven over kleuren en materialen en kan laten zien wat kamerplanten doen in het interieur.

 

 

voor dit weekend ook een mooie opdracht mogen verzorgen voor het compleet vernieuwde lokaal van de pkn Oosternijkerk (zie foto). Nadat ik een keer was gaan kijken naar hoe het geworden was kon ik het (kunst)bloemwerk hierop aansluiten. Ik heb hierbij gekozen om dichtbij de bestaande kleuren te blijven. De potjes in de grote zaal hebben dezelfde kleur als de tafels en die in de kleine zaal dezelfde betonlook als op de muur. in de kleine zaal heb ik gekozen voor witte zijdebloemen gecombineerd met natuurlijke grijstinten. En in de grote zaal gekozen voor een hele zacht roze zijdebloemen, dit omdat er in de grote zaal geen wit gebruikt was op de muren of kozijnen en dan zouden de stukjes teveel afsteken. Ook mocht ik 2 mooie grote kentia palmen leveren die ook in dezelfde bruine pot staat als de kleine op de tafels. Een mooie opdracht waar ik veel voldoening uit haal, zeker nu er al meerder klanten ook zoiets hebben besteld.

 

Ook heb ik de afgelopen weken veel rouwbloemwerk mogen maken. Dit blijft bij elk bloemstuk ontzettend bijzonder. Het is vaak het laaste wat de familie/vrienden  voor de overledene kunnen regelen/doen. En dat ze mij daarin vertrouwen dat voelt heel speciaal.  Ongeveer een maand geleden mocht ik prachtig bloemstuk maken voor een bijzondere vrouw. Zij kwam regelmatig bij mij in de winkel en had een grote liefde voor bloemen. Vorig jaar zomer bracht ze me een aantal strongen die bij haar uit de tuin kwamen. Ik had ze allemaal gebruikt in bloemstukken op 1 na. Deze heb ik in haar rouwbloemwerk verwerkt. Een stuk met veel symbolische bloemen die samen een bloemnenzee vormden. Heel verdrietig maar ook zo bijzonder. Dit soort dingen vergeet ik niet snel weer.

 

 

Er staan ook weer veel opdrachten te wachten die een veel vrolijkere achtergrond hebben. Het bruidswerk seizoen staat weer in de startblokken en de eerste gesprekken staan alweer gepland. Inmiddels heb ik al van 9 bruidsparen de datum mogen vastleggen. ontzettend leuk ik kijk er enorm naar uit om alle wensen te kunnen verwerken in het bloemwerk en mooi aan te sluiten op het bruidspaar, op de kleding en vaak het kleurthema. Het bruidbloemwerk is en blijft de finishing touch en is onmisbaar om de huwelijksdag perfect te maken.

 

Ik heb er zin in en hou jullie opde hoogte via instagram en facebook van alle prachtige stukken die weer gemaakt gaan worden...