Blog

Hallo allemaal,

 

De deur van de winkel is weer los, de stoep is weer vol gezet met allerlei moois en voordat ik verder ga met de bestellingen van deze dag, eerst voor jullie deze blog schrijven. We zijn druk met alle voorbereidingen voor kerst in de winkel, maar eerst is het dit weekend het sinterklaas weekend. Veel gezinnen vieren dit weekend sinterklaas. Moeders halen nog snel een leuk kado voor zichzelf in de winkel of een mooi kerststuk voor de ouders die geen sinterklaas meer vieren. De oohs en aahs hoor ik volop als de mensen de winkel binnenkomen, leuk om te horen dat de inrichting zo in de smaak valt. 

 

Elk jaar eind November krijg ik een speciale klant in de winkel. Deze meneer is al klant bij ons sinds het begin van Moai mei blommen aan de Langgrousterwei. Elk jaar komt hij langs om een bestelling te plaatsen voor een aantal kerststukken. Hij is al op leeftijd en zijn vrouw is overleden. Hij mist haar nog elke dag en verteld ook elke keer als hij langskomt over haar. Hij wordt ouder maar er wordt goed op hem gepast. Hij heeft hele lieve buren die vaak eens even langskomen of wat eten brengen en als blijk van waardering geeft hij ze ieder jaar een mooi kerststuk. Ieder jaar eind november vind ik het weer spannend of hij weer komt, want hij is al op leeftijd en zou het nog wel goed met hem gaan. Maar gelukkig vorige week stond hij weer op de stoep met zijn grote glimlach altijd in voor een praatje, we nemen de bestelling door en hebben het er even over hoe het gaat. Hij verteld over zijn vriendin met wie hij het nog zo gezellig heeft. Geweldig, als deze man is geweest begint voor mij de kerst. 

 

Volgende week worden de openingstijden ruimer ivm de kerstdrukte, op vrijdagavond is er koopavond. En om de eerste Kerstkoopavond te vieren nodig ik iedereen uit om langs te komen voor een hapje en een drankje (Gluhwein). We steken dan extra veel kaarsjes aan en als kers op de taart geven we die avond een kerstkorting van 15% Dus Vrijdagavond 7 December van 19.00 tot 21.00 uur Kerstkoopavond. Kom gezellig langs en neem je buurvrouw, mem of vriendinnen mee!

 

Deze week loop er nog een leuke actie van Handedby en Zoedt. Op als deze mooie producten krijgt u nu 20% korting. Dus wil je nog zo'n mooie Handedby tas of mand of een leuke Zoedt verjaardagskalender wees er dan snel bij want op=op!

 

Ik ga weer snel verder met de bestellingen. Iedereen een fijn sinterklaasweekend gewenst, leuk dat je de blog weer gelezen hebt en tot de volgende blog.

 

Liefs, Hinke 

 

Hallo Allemaal,

 

Eventjes een paar tellen over, dus tijd voor een nieuwe blog. Het is half November en we zijn druk met de voorbereidingen voor kerst. Er worden natuurlijk alvast inkopen gedaan voor de workshops, en de winkel wordt helemaal in Kerstsfeer omgetoverd. Dit is altijd een heel karwei, want alles komt van zijn plek en wordt opnieuw ingericht. Met het weer wat nu echt omgeslagen is en het feit dat het alweer vroeg donker wordt savonds maakt dat we zin hebben in lichtjes en gezelligheid, Kortom KERST.

 

Als bloemist heb je al vroeg met de kerst te maken. Inkopen voor de kerst zijn namelijk al in Augustus of nog eerder en dan is het buiten vaak nog heel zomers. Toch als je eenmaal de smaak te pakken heb zit je al snel in het sfeertje. Dat is dan ook zo met het inrichten. Eigenlijk voelt het nog wat vroeg, toch als ik er dan eenmaal mee begin is de winkel ook zo in kerstsferen. Thuis in huis is het altijd wel echt eerst sinterklaas en dan volop kerst, zoals de meesten dat doen, Stiekum vindt ik het dan wel erg leuk dat ik me in de winkel al lekker kan uitleven.

 

Er zijn voor deze week weer prachtige bloemen ingekocht. En ook de mooie witte asparagus takken staan weer in de bloemenopstelling. Ook op de veiling zijn alweer volop kerstproducten verkrijgbaar, die zult u ook steeds meer in de winkel vinden. En voor de creatievelingen onder ons, er zal binnenkort ook los bloemschikmateriaal verkrijgbaar zijn, zodat u zelf de mooiste kerstcreaties kunnen maken, denk aan steekschuim, kerstgroen, eucalyptus, etc. etc. Vraag er gerust naar.

 

Vanmorgen heb ik een netwerkbijeenkomst bezocht in het crematorium in Dokkum. Deze was speciaal voor ondernemers in de uitvaartbranche, altijd leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en te kijken of we wat voor elkaar kunnen betekenen. Ontzettend leuke gespreken gehad en een rondleiding door het gebouw. Ik hoop dat er weer mooie samenwerkingen door gaan ontstaan. 

 

Verder is het elke week drukker in de winkel, er loopt nog 1 interieurproject en voor de kerst worden er geen nieuwe intakes gedaan. Een afspraak maken voor Januari kan natuurlijk wel alvast. 

tot zover deze blog. Ik hoop je gauw in mijn kerstwinkel te zien,

Groetjes Hinke.

 

PS, Je zal m vast al gezien hebben, maar op de foto het voorbeeld voor de kerstworkshops.

Hallo Allemaal,

 

Wat is het weer heerlijk weer. Het is nu echt Herfst buiten lekker koud en prachtige kleuren om ons heen. Het is weer tijd om lekker binnen aan de slag met van alles en nog wat. Vanmorgen mocht ik een mini makeover doen net buiten Holwerd. Twee weken geleden heb ik de intake gedaan en de wensen van de bewoners genoteerd. Grootste wens was meer rust in de woonkamer. Er is een nieuw meubelplan gemaakt en vanmorgen hebben we deze uitgevoerd. Ontzettend leuk om te zien dat een paar simpele aanpassingen in de opstelling, kleur op de muur en in de accessoires het interieur een heel nieuwe uitstraling geeft met meer balans en rust. Ook de groene planten die aan het interieur zijn toegevoegd maken de sfeer helemaal af.

 

Moai mei blommen is een eenmanszaak, maar eigenlijk werk ik helemaal niet alleen. Het is eigenlijk een familie bedrijf. Zo maakt mijn zwager Jakob de ijzeren frames die worden gebruikt voor de workshops. Ik zorg voor een tekening en hij maakt het precies zo als ik ze wil hebben. Mijn schoonmoeder Bonnie staat wel eens in de winkel en maakt heerlijke koeken of cake voor de workshops. Schoonzus Janne Wiersma van SPRINT design maakt de flyers en advertenties zodat ook deze er aantrekkelijk en profesioneel uitzien. Schoonvader Cees gaat mee naar de veiling, en mijn broer Gaatze werkt aan de nieuwe Moai mei blommen website.

 

Mijn moeder en zusje vallen wel eens in in de winkel en mijn Heit vraag ik vaak om friese teksten na te kijken of de spelling wel klopt. En natuurlijk mijn grootste hulpen Lysanne en Fenne Maike die helpen met bloemen buiten zetten ( op zaterdag) en natuurlijk mogen ze dan ook even water geven. En mijn man Tjeerd die gewoon echt alles kan (behalve boeketten maken ;) ) Hij doet alle verbouwingen in de winkel timmert dingen in elkaar of uitelkaar als dat moet en ruimt ook elke week de werkruimte leeg als de containers weer bij de weg mogen.

 

Ontzettend blij en dankbaar ben ik met al deze helpende handen om me heen. Want alleen zou ik het echt niet redden. Dus bij deze bedankt allemaal!! 

 

 

De komende weken zal de winkel worden omgetoverd in de kerstsfeer, maar niet te snel want de herfst is veel te mooi om over te slaan!!

 

tot de volgende keer,

 

Veel liefs, Hinke 

Hallo Allemaal,

 

Weer een nieuwe bloemenwinkelblog. Het is nog steeds prachtig weer, het mag dan wel Herst zijn maar het lijkt dat de zomer nog steeds niet ten einde is. Maar gelukkig (ja gelukkig!) vallen de blaadjes weer van de bomen en is de herfst toch echt al aangebroken. Van mij mag het weer ook wel iets minder worden, of gewoon een lekker regenachtige dag tussendoor. Zo'n dag dat je lekker gaat omrommelen in huis en alles weer een nieuw plekje krijgt. Savonds de lampjes en de kaarsjes weer aan. Ik kan daar echt van genieten. Ik geniet ook van al dat mooi herfstmateriaal waar we weer mee kunnen werken. Langhoudbare rozebotteltakken. Daddeltakken, waxasparagus, denneappels, herfstfruit etc. etc. 

 

In de vorige blog schreef ik dat de datums van de herfst- en kerstworkshop bekend waren. Deze was daarna binnen 2 dagen vol. Dus toen een nieuwe datum erbij 11 December en deze was na het weekend ook vol. De laatst bijgevoegde datum 19 Dec. zat ook binnen 2 dagen vol. Het is wordt dus nu al een drukke kerst. Ik heb d'r zin in!!

 

Weer terug van weggeweest in de winkel de fijne producten van het merk Mijn Stijl. Wel bekend van de Puur Zeep zeepjes maar ook van de mooie stylistich verantwoorde flesjes handzeep en afwasmiddel. Het rook al heerlijk in de winkel en nu dus nog lekkerder. 

 

De eerste "echte" maand zonder vaste baan meer is achter de rug. En ik kan nu al zeggen dat het een goede keus is geweest om mijn vaste baan op te zeggen. Er zijn in de maand September 2 keer zoveel klanten in de winkel geweest ten opzicht van de afgelopen maanden. Het voelt goed om mijn aandacht volledig op de winkel en mijn gezin te kunnen richten. En meer tijd te hebben voor interieuropdrachten en andere bijzaken, zoals de boekhouding etc.

 

nou weer genoeg nieuws bij Moai mei blommen ik zou zeggen kom gezellig langs in de winkel. Wist u dat u altijd gratis interieuradvies krijgt in de winkel, mits de drukte het toe laat natuurlijk. Neem dan wel duidelijke foto's en eventueel een plattegrond mee. 

 

Tot de volgende Blog!

Liefs, Hinke 

 

Hallo allemaal,

 

Lekkere regenachtige zondag vandaag. Mooi even tijd om weer een bloemenwinkelblog voor jullie te schrijven. In de vorige blog schreef ik dat er weer workshops aankomen. En inmiddels zijn alle datums voor dit jaar bekend. Deze week Woensdag is de eerste workshop avond. En op 17 Oktober volgt de herfstworkshop met als afluiter van dit jaar op Woensdag 12 December de kerstworkshop. De workshop van aanstaande woensdag zit zo goed als vol. Het belooft een gezellige avond te worden. De workhop wordt gehouden in onze garage, Workshoppers kunnen zich eerst melden in de winkel waarna ze een plekje in de garage kunnen uitzoeken. Daar zullen alle materialen klaar staan om lekker aan de slag te gaan. Ik heb er zin in.

 

Op de foto staat het voorbeeld van de herfstworkshop van 17 Oktober. Een mooi herfstarrangement met houdbare materialen. En dit is na de herfst een mooie basis voor een kerststuk. (lampionen eraf en kerstballetjes en lichtjes er weer op) De eerste opgaves voor de Herfstworkshop maar ook voor de kerstworkshop staan alweer op de lijst. En dat terwijl het nog niet eens bekend is wat er met de kerstworkshop gemaakt wordt. Het voorbeeld van de kerstworkshop zal t.z.t. online komen zodra er kerstgroen verkrijgbaar is op de veiling.

 

Afgelopen weken is het weer erg druk geweest in de winkel, veel nieuwe gezichten en veel vaste klanten. Afgelopen donderdag kwamen de jute ledlichtjes touwen binnen, een doos vol ingekocht en een dag later alweer uitverkocht. Maar niet getreurd, deze week komen er weer nieuwe binnen. Ook was er gister de garageverkoop in Oosternijkerk. Ondanks het weer wat erg koud en nat was, was het een succes en het is ook al bekend dat er volgend jaar een vervolg op komt! Top. 

 

Op gebied van interieurstyling is er ook genoeg te doen. Er staat een nieuwe intake op de planning en afgelopen week een intake voor een mini makeover gehad. Deze zal binnenkort worden uitgevoerd. De sketchup studie gaat super, binnenkort kan ik ook 3d ontwerpen voor u maken. Dit weekend viel op vele adressen in de buurt een mooie flyer op de mat. De flyer is ontworpen door mijn schoonzus Janne Annema. Op de flyer staan ook de openingstijden, dus bewaar deze flyer zou ik zeggen. 

 

We gaan vrolijk door hier in Oosternijkerk. Op naar de kerst.... maar eerst nog even genieten van de herfst. Oh ja wil je een mooie Handedby UP LOW winnen, Minkesthuis mag er eentje weggeven namens moai mei blommen. de moeite waar om even op te zoeken (op instagram) 

 

Fijne dag nog allemaal

veel Liefs

Hinke